Liikennemerkkien vaihtorumba alkaa Rauman kaduilla loppukesästä

Jatkossa myös mopoautojen pitää ilmoittaa saapumisaikansa.

Kesäkuun alussa muuttuva tieliikennelaki panee liikennemerkit uusiksi myös Rauman kaduilla. Pelkästään vaihdettavia suojatiemerkkejä on yli 1 400. Merkit päivitetään uusiin asuinalueittain loppukesästä alkaen.

Yhdistettyjä jalankulku- ja pyöräteitä merkitään kaksisuuntaisiksi alakilvillä. Tällaisia merkkejä Raumalla on yli tuhat.

– Jos kyseessä on pyörätien jatke, jossa autoilija on väistämisvelvollinen, myös ajoratamaalaukset tehdään uudelleen ja kolmiomerkin alle tulee merkitä kaksisuuntaisesta pyörätiestä varoittava alakilpi, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Uusia erikoisliikennemerkkejä, kuten nastarengaskieltoa tai vähimmäisnopeutta, ei Rauman katuverkolle ole näillä näkymin tulossa.

Rauman katuverkostossa liikennemerkkien uusimisohjelma kestää noin 6–7 vuotta, ja arvioidut kustannukset ovat yli 400 000 euroa. Kuluvalle vuodelle määrärahaa on varattu 50 000 euroa.

Liikennemerkkien ohella pysäköintisääntöihin tulee muutoksia kesäkuun alusta alkaen. Taajamassa voi jatkossa pysäköidä ajosuunnan vastaisesti, jos se ei vaaranna eikä haittaa liikennettä.

Pysäköintikiekon sijasta kelpaa ilmoitus saapumisajasta esimerkiksi paperilapun avulla. Rauman pysäköintiasioista vastaava lakimies Katri Ranta-Eskola muistuttaa, että ilmoittamisvelvollisuus tulee koskemaan myös mopoautoja. Kaksipyöräisiä eli mopoa ja moottoripyörää ei ilmoittamisvelvollisuus edelleenkään koske.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut