Liikennöinti Reksaareen loppuu?

Vesibussiliikenne Reksaareen eli huippuvuosiaan vuonna 2004, kun Rauman Saaristokuljetuksen yrittäjä Teemu Knuutila aloitti reitin liikennöinnin. Tuolloin asiakkaita oli peräti tuhat. Tuon vuoden jälkeen on alkanut tasainen alamäki.

– Vuoden 2011 jälkeen kesän asiakasmäärät eivät ole menneet yli sadan.

– Ei tässä ole mitään järkeä. Aion ehdottaa, että tämä lopetettaisiin vallan. Ei ole mitään mieltä ajaa Reksaareen viemään postia ja terveisiä, reittiä liikennöinyt Rauman Saaristokuljetuksen yrittäjä Teemu Knuutila toteaa.

Tänä kesänä kävijöitä oli vain yhdeksänkymmentä. Lukumäärä on silti kolminkertainen edellisvuoteen verrattuna. Hänen mukaansa nykyisellä sukupolvella on erilaiset tarpeet kuin kymmenen vuotta sitten oli.

– Kymmenen vuotta sitten siellä kävi sellainen sukupolvi, joka oli tottunut käymään saaressa ja muisteli Reksaaressa vietettyjä nuoruuden kesiään. Silloin sinne ajettiin kolmessa vuorossa.

Knuutilan lisäksi Reksaaren reittiliikennettä tukevan Rauman kaupungin ideat alkavat loppua kesken.

– Reksaaren välillä on kokeiltu nopeaa ja hidasta alusta sekä erilaisia reittejä. Mikään ei ole kannattanut. Koko reitin kohtalosta keskustellaan mahdollisimman nopeasti, nyt kun sopimukset päättyvät. Ei kaupungillakaan ole intoa tukea täysin kannattamatonta toimintaa, merellisen matkailun päällikkö Pekka Oivanen kertoo.

Lue lisää lauantain Länsi-Suomesta.