Liitoksistaan revennyt autokatos ja 16 muuta tehtävää – pelastuslaitoksella riitti kiirettä myrsky-yönä

Autoilla ei enää ollut katosta Rauman Vadelmapolulla. Kuvat: Joosua Lehtinen

Päivystävä palomestari Timo Lehtonen Satakunnan pelastuslaitokselta vastaa puhelimeen varttia yli seitsemän maanantaiaamuna.

Työvuoroa on jäljellä vielä kolme varttia. Takana on koko yö töissä, ja yö onkin ollut lounaisrannikon yli pyyhkäisseen myrskyntapaisen vuoksi poikkeuksellisen vilkas.

Lehtonen laskee listoistaan 17 vahingontorjuntatehtävää sunnuntai-illasta maanantaiaamuun. Lehtosen vastuulle kuuluu Ala-Satakunnan päivystysalue, johon luetaan Eura, Eurajoki, Huittinen, Kokemäki, Köyliö, Rauma ja Säkylä.

– Iltayhdeksän aikaan lähdettiin Raumalla liikkelle, kun 200-neliöisen autokatoksen katto lähti lentoon ja meni osittain naapuririvitalon päälle. Seinääkin siitä lopulta lähti, Lehtonen kertaa.

Näillä main oli vielä sunnuntaina autokatos. Maanantaiaamuna jäljellä oli kasa peltiä.

Länsi-Suomi kävi maanantaiaamuna tapahtumapaikalla Rauman Vadelmapolulle. Jäljellä oli lohduton näky: kasa puuta ja peltiä, pystyssä vain joitakin tukirakenteita ja pari seinää.

– Koetimme raapia kaikki kattopellit ja kaatuneet seinät yhteen kasaan, Lehtonen sanoo.

Suurempia vahinkoja ei kuitenkaan mitä ilmeisimmin päässyt käymään.

Muut vahingontorjuntatehtävät olivat vähemmän dramaattisia, lähinnä kaatuneita puita. Voimalinjojen päälle tai muilla tavoin vaarallisesti kaatuneita puita ei tällä kertaa juuri tullut vastaan.

Pari seinänpätkää oli jäänyt autokatoksesta vielä pystyyn.

Lehtosen omaa yötä tosin väritti vielä iso tulipalo päivystysalueen toisella laidalla Huittisissa,  jossa 200-neliöinen autotalli tuhoutui tulipalossa täysin.

Kiirettä siis todella riitti. Lehtosen mukaan pelastuslaitos ei ollut kuitenkaan varautunut myrskyisään yöhön lisävoimilla, vaan normaalimiehityksellä pärjättiin hyvin.

Myrsky näytti katkoneen Lännen Omavoiman jakelualueella myös sähköjä monin paikoin. Suurin piikki näkyy häiriöinfon mukaan osuneen iltayhteentoista, jolloin vioittuneena oli jopa 4500 kotitaloutta.

Lisää aiheesta

Puita kaatui linjojen päälle yötä myöten – pahimmillaan ilman sähköjä oli yli 4000 VSV:n asiakasta: "Aika urakka tästä tuli"

Myrskytuhoja paljastuu vielä päivälläkin – Raumalla Nurmentiellä oli kaatunut puita muuntajan ja sähkölinjan päälle

Raumalle luvassa tuulta ja sadetta