Liivit päälle ja kädet ylös! - Yhtä matkaa -yhteisö jakoi satoja heijastinliivejä Raumalla, Eurajoella ja Eurassa

Kädet ylös ja hymyä! Joukko Euran Kirkonkylän koulun oppilaita asettui yhteiskuvaan uudet heijastinliivit yllään. Mukana olivat myös Yhtä matkaa -yhteisön edustaja Mikael Eklöf (takarivi vas.) ja kansanedustaja Eeva Kalli (takarivi oik.).

Koska silloin näkee parhaiten. Näin perustelee Otto Ahola, 8 vuotta, sitä, miksi hän käyttää heijastinliiviä.

Kotona on liivejä, mutta alkuviikosta Otto sai oman liivin.

– Mä kasvan niin nopeasti, tämä on hyvä. Meinaan käyttää.

Eurassa Kirkonkylän koulua käyvällä Otolla on kokemusta liivin tärkeydestä. Hän muistaa, kun oli perheen kanssa liikkeellä ja ylittämässä suojatietä.

– Jos ei olisi ollut liiviä, ei auto olisi nähnyt meitä, hän muistelee.

Myös Venla Vainio-Pekalle, 8 vuotta, heijastinliivi on tuttu asuste.

– Äiti on sanonut, että sitä täytyy pitää.

Otto, Venla ja sadat muut esikoululaiset sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat Euran lisäksi Raumalla ja Eurajoella saivat maanantaina Yhtä matkaa -yhteisön jakamat heijastinliivit.

Paikallista hyvää eri tavoin tekevässä yhteisössä ovat mukana Rauman Lukko, Rauman Seudun Katulähetys, Rauman teatteri, Rauman Seudun Työnhakijat, Osuuskauppa Keula ja sanomalehti Länsi-Suomi.

Euran Kirkonkylän koulun toisen luokan oppilaat Venla Vainio-Pekka (toinen vas.) ja Otto Ahola (toinen oik.) saivat heijastinliivit kansanedustaja Eeva Kallilta ja Rauman Lukon markkinointijohtaja Mikael Eklöfiltä.

"Lapset ja liikenne tärkeimpiä asioita"

Rauman Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf nostaa harteilleen ison, mustan säkin täynnä keltaisia heijastinliivejä.

Eklöf on yhdessä Länsi-Suomen toimittajan Kaija Ulmasen kanssa viemässä liivejä Eurassa sekä Kirkonkylän koululle että Kauttuan koululle.

Mukaan he olivat saaneet euralaisen kansanedustajan Eeva Kallin (kesk.). Kalli saa usein kyselyitä monenlaisiin kampanjoihin. Nyt oli hänen mukaansa helppo vasta kyllä.

– Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, kun puhutaan liikenneturvallisuudesta ja lapsista. Olen hyvin iloinen, että tällainen porukka on olemassa, hän viittaaa Yhtä matkaa -yhteisöön.

Kansanedustaja itse käyttää ahkerasti heijastinliiviä. Kotona on sekä keltainen että pinkki liivi, hän kertoi euralaisille koululaisille.

Pyyteettömästi ja paikallisesti

Rauman Lukolle oli selvää, että se lähtee mukaan Yhtä matkaa -yhteisön toimintaan. Aitous, pyyteettömyys ja paikallisuus ovat tärkeitä kriteerejä, toteaa markkinointi- ja tapahtumajohtaja Eklöf.

– Kuusi iso paikallista toimijaa saa kukin omilla vahvuuksillaan kartutettua yhteistä pottia.
Lukolla on ollut Eklöfin mukaan hyväntekeväisyysnäkökulma mukana toiminnassa lähes tulkoon aina.

– Alueellinen hyvinvointi on meille tärkeää, olemmehan me Rauman seudulla brändivaikuttaja ja esikuva. Meillä on velvollisuus ottaa osaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Yhdessä tehden suurempi vaikutus

Yhtä matkaa -yhteisön sanat lausui Rauman Seudun Katulähetyksen toiminnanjohtaja Janne Rantala. Hän mietti, että hyväntekeväisyydellä voisi olla suurempi vaikutus, jos sitä tehtäisiin enemmän yhdessä.

– Kaikki ne, joihin otimme yhteyttä, halusivat lähteä mukaan.

Yhtä matkaa -yhteisön toiminnassa korostuvat Rantalan mukaan paikallisuus ja läpinäkyvyys.

– Koska olemme paikallisia toimijoita, näemme, missä ja mitä autettavaa tällä seudulla on. Paikallisille ihmisillä on kyllä halu auttaa.

– Lisäksi haluamme tehdä tätä työtä läpinäkyvästi. On ikävää huomata, että auttamisesta on paikoin tehty bisnestä.

Seuraava teema on yksinäisyys

Raumalla ja Eurajoella Yhtä matkaa -yhteisön heijastinliivitempauksissa eri kouluissa olivat mukana Ninni Viitanen Rauman Työnhakijoista, Janne Rantanen sanomalehti Länsi-Suomesta, Harri Natunen Rauman teatterista ja Janne Rantala Rauman Seudun Katulähetyksestä.

Johanna Sainio Osuuskauppa Keulasta teki heijastinliivitapahtuman Eurassa kansanedustaja Eeva Kallin kanssa.
Raumalla tempauksiin osallistuivat myös raumalaiset kansanedustajat Kristiina Salonen (sd.) ja Matias Marttinen (kok.).

Yhtä matkaa -yhteisö kaavailee seuraavaa tapahtumaa yksinäisyyden teeman ympärille.

Tästä on kyse: Yhtä matkaa -yhteisö

Ei-kaupallinen yhteisö, jossa ovat mukana Rauman Seudun Katulähetys, Rauman teatteri, Osuuskauppa Keula, Rauman Seudun Työnhakijat, Rauman Lukko ja sanomalehti Länsi-Suomi.

Toiminta alkoi tänä vuonna 2019.

Luonnehtii toimintaansa uudenlaiseksi tavaksi tehdä hyvää Rauman alueella.

"Haluamme, että täällä voidaan hyvin nyt ja tulevaisuudesta, ketään ei saa päästää tippumaan."

Kiinnostuitko? Katso lisätietoa: Yhtä matkaa -yhteisön Facebook-sivut