Lillonkarin uimakielto jatkuu

Rauman kaupungin ympäristöterveydenhuolto jatkaa uimakieltoa Lillonkarin uimarannalla. Paikalta otettiin tiistaina vesinäytteet, joiden mukaan rannan vedessä on edelleen runsaasti suolistoperäisiä enterokokkeja.

Samaan aikaan näytteet otettiin myös Unajanlahdelta, Pölläkarista, Vilokarista sekä Noitajärven, Kaljasjärven, Kaarojärven ja Mantereenpään leirikeskuksen uimarannoilta. Unajanlahdelta näytteet otettiin Leppäkarin edustalta sekä Unajansalmen suulta Unajanlahden puolelta.

Myös Leppäkarin ja Unajansalmen suulta otettujen näytteiden suolistoperäisten enterokokkien määrä oli korkea. Suolistoperäisten enterokokkien määrä oli Lillonkarin uimarannan ja Unajanlahden näytteissä yli 2000 pmy/100ml. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen mukaan suolistoperäisten enterokokkien määrä uimavedessä saa olla enintään 200 pmy/100 ml.

Pölläkarista ja Vilokarista otetut näytteet täyttivät uimavedelle asetetut vaatimukset eikä suolistoperäisten enterokokkien määrä ylittänyt raja-arvoa. Noitajärven, Kaljasjärven, Kaarojärven ja Mantereenpään leirikeskuksen uimarannoilta otetut näytteet täyttivät myös uimavedelle asetetut vaatimukset.

Terveystarkastaja Jonna Aron mukaan myös Unajanlahdella olevien mökkien rannoilla uimista tulee välttää. Seuraavan kerran Lillonkarin uimarannalta otetaan näytteet maanantaina.