Linis menee purkuun ja busseille etsitään uutta paikkaa Raumalla

Kaupungin virkamies lupaa ottaa hyviä ehdotuksia vastaan.

Rauman linja-autoasemalle etsitään parhaillaan korvaavaa paikkaa, johon bussiterminaali toimintoineen voisi siirtyä vähintään pariksi vuodeksi. 

Haussa on kohtuullisen kokoinen kenttä korkeintaan puolen kilometrin etäisyydellä kaupungintalon ja nykyisen linja-autoaseman seudusta, sanoo Rauman kaupungin tekninen toimialajohtaja Tomi Suvanto.

– Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan, Suvanto puuskahtaa.

Toiveissa olisivat myös sujuvat yhteydet valtateille 8 ja 12. Eräs vaihtoehto voisi olla Suvannon mukaan tyhjä tontti liniksen vieressä Karjalankadun ja Luoteisväylän kulmassa, mutta se saattaa olla turhan pieni alaltaan.

Purkuun kesällä

Väliaikainen linja-autoasema tarvitaan uuden kauppakeskuksen ja siihen liittyvien katujen rakentamisen ajaksi. Nykyisen linja-autoaseman kohdalle tulee katu, joten kiinteistö on purkulistalla.

Toiminta nykyisessä rakennuksessa päättyy Suvannon mukaan näillä näkymin puolen vuoden kuluttua. Purkaminen käynnistyisi siten kesällä ja katurakentaminen kuluvan vuoden loppupuolella.

Uusi linja-autoasema sijoittuu aikanaan uuden kauppakeskuksen sisään. Kauppakeskushankkeen vetäjä Ganal Kehitys on ilmoittanut, että kauppakeskus avaa ovensa vuoden 2021 maaliskuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut