Linja-autoasema aloittaa uudessa paikassa lauantaina – Paikallisliikenteen reitit muuttuvat

Tilapäisen linja-autoaseman alueelle on rakennettu uusi liittymä Tallikedonkadulta. Taksipaikat on sijoitettu Luostarinkadulle ja inva-paikat kirkon edustalle. Myös matkahuollon palvelut siirtyvät alueelle 19. elokuuta alkaen.  Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman linja-autoaseman toiminnot siirtyvät lauantaista 17.8. alkaen tilapäisesti Harmaidenveljesten pysäköintialueelle, joka sijaitsee kirkon ja Tallikedon kiertoliittymän välissä. Tilapäisen linja-autoaseman alueelle on rakennettu uusi liittymä Tallikedonkadulta.

Linja-autoasemalla on viisi lähtevän linjaliikenteen laituria, tilausajolaituri, saapuvan liikenteen laituri sekä alue rahdin lastausta ja purkua varten.

Myös matkahuollon palvelut siirtyvät alueelle 19. elokuuta alkaen. Matkahuollon uusi osoite on Luostarinkatu 2. Pakettipalvelut vastaa tutussa puhelinnumerossa 040 190 6078.

Taksipaikat on sijoitettu Luostarinkadulle ja inva-paikat kirkon edustalle. Matkustajien henkilöautoja ja alueen muuta paikoitusta varten on rakennettu 76 paikoituspaikkaa Harmaidenveljesten puistoalueelle.

Linja-autojen paikoitusta varten on varattu alue Tuulensuun yleiseltä pysäköintialueelta. Tallikedonkadun varressa on kaksi linja-autopysäkkiä, joita seutuliikenteen ja kouluvuorojen linja-autoaseman kautta kulkeva liikenne käyttää.

Aseman siirto aiheuttaa muutoksia paikallis-, seutu- ja kaukoliikenteen reitteihin. Rauman paikallisliikenteessä muuttuvat linjojen 1, 3 ja 4 reitit.

Linjalla 1 Merirauman suuntaan mentäessä Välikatu-Tehtaankatu-Luoteisväylä-lenkki jää pois. Uusi reitti on Savila-Savilankatu-Kuninkaankatu-Valtakatu-Syväraumankatu-Urheilukatu-Raumanmerenkatu-Syväraumankatu-Lahdenkatu-Meriraumantie-Merirauma-Meriraumantie-Mäkikatu-Merikatu-Ainonkatu-Lahdenkatu-Syväraumankatu-Raumanmerenkatu-Urheilukatu-Syväraumankatu-Valtakatu-Lyseokatu-Kalliokatu-Kauppakatu-Savila.

Linjalla 3 Sorkan suuntaan mentäessä vuorot kulkevat reittiä Savila-Savilankatu-Kuninkaankatu-Nortamonkatu-Tallikedonkatu-Karjalankatu-Luoteisväylä-Hirvitie-Kauristien ja Hirvitien risteys-Hirvitie-Luoteisväylä-Pyynpäänkatu-Metsätähdentie-Kaaro-Sorkka-Kaaro-Metsätähdentie-Pyynpäänkatu-Luoteisväylä-Hirvitie- Kauristien ja Hirvitien risteys-Hirvitie-Luoteisväylä-Karjalankatu-Tallikedonkatu-Nortamonkatu-Pakkahuoneenkatu-Savila.

Linjalla 4 asiointivuoroon tulee reittimuutosten lisäksi mukaan myös uimahalli. Uusi reitti on Savila-Savilankatu-Kuninkaankatu-Valtakatu-Satamakatu-Anderssonin silta-Aittakarinkatu-Hankkarintie-Uimahallin pysäkki-Sahankatu-Nortamonkatu-Töyryntie-Nummenkatu-Kaunisjärvenkatu (sairaala)-Porintie-Prisma-Karjalankatu (Citymarket)-Nortamonkatu-Pakkahuoneenkatu-Savilankatu-Savila.

Tehtaankadulla sijaitseva linja-autoasemarakennus tullaan myöhemmin purkamaan osana Kanalin Länsirannan alueen toteuttamista. Tilapäisjärjestelyt ovat voimassa, kunnes uusi linja-autoasema valmistuu tulevan kauppakeskuksen yhteyteen.

Päivitetty klo 13.16. Juttuun lisätty kuva.