Linnan juhlat peruttiin koronatilanten vuoksi – lue tasavallan presidentti Sauli Niinistön lausunto

Presidentinlinnassa ei järjestetä tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa eli linnan juhlia.
Presidentinlinnassa ei järjestetä tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa eli linnan juhlia. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Suomen virallinen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli niin sanotut Linnan juhlat on peruttu. Syynä on heikentynyt koronatilanne ja se, ettei julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa voi edellyttää koronapassia.

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi presidentti Sauli Niinistön asiaa koskevan lausunnon hetki sitten. Julkaisemme sen alla kokonaisuudessaan.

Tasavallan presidentin lausunto itsenäisyyspäivän vietosta

"Koronavirustilanne on heikentynyt Suomessa nopeasti. Rajoitukset ovat tiukentuneet viime viikosta ja on ennakoitavissa, että ne tiukentuvat edelleen.

Koko pandemian ajan tasavallan presidentin kanslian toiminnassa on noudatettu erityistä varovaisuutta sekä voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja -suosituksia. Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on.

Viime päivinä huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutuksen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan Presidentinlinnan juhlavastaanoton 6. joulukuuta 2021. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa. Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille tulemme lähettämään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet.

Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa."

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö laski seppeleen Hietaniemen hautausmaalle viime itsenäisyyspäivänä. KUVA: Jon Norppa/Tasavallan presdentin kanslia