Linnan juhlissa nähdään punakaalilla värjätty iltapuku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Satokausikalenteri (@satokausikalenteri) jakama julkaisu

Ilmasto- ja ympäristöteot näkyvät tänä vuonna vahvasti Linnan juhlissa. Luvassa on paljon luonnosta kerättäviä koristeita, kotimaisten puutarhojen tuottamia kukkia ja luomuruokaa. Teema näkyy myös kutsuttujen listassa.

Kutsun Linnan juhliin on tänä vuonna saanut esimerkiksi Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula puolisonsa Laura Karjulan kanssa.

Lauran yllä tullaan näkemään Satokausikalenterin teemaan sopiva iltapuku, sillä vaaleanliila puku on värjätty punakaalin avulla. Vain uusiokäytettyjä materiaaleja ja ekologisia vaatteenvalmistustekniikoita töissään käyttävät trashionista Outi Pyy ja ompelijamestari Paula Malleus ovat taiteilijat puvun takana.

– Puvun erikoisin piirre on sen rakenne. Sen pohjana on käytetty Pure Wasten leikkujätteestä uusiotuotettua trikoota, mikä tekee siitä erittäin mukavan ja liikkuvan päällä. Puvun pinta on päällystetty punakaalilla käsin kasvivärjätyllä silkillä ja tuettu käytetyllä messumatolla. Sen palastettu rakenne korostaa kantajansa muotoja, mutta samalla tekee siitä täysin hengittävän. Se on täydellisen mukava iltapuku, suunnittelija-duo kuvailee.

Puvun tavoitteena on nostaa keskusteluun kasvisten arvostus, kasvisten tuotekehitysinnovaatiot ja ruokahävikin vähentäminen. Samalla kunnioitetaan kotimaisen vaatteenvalmistuksen mestaritason ammattitaitoa.

– Puvussa yhdistyy hienolla tavalla Satokausikalenterin arvot ja missio, joiden keskiössä on kotimainen, kasvispainotteinen ruoka, ekologisuus ja käsityö, iloitsee Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela.

Lisää aiheesta

Linnan juhlien perinteinen booli saa uuden tvistin luomusta – maku muuttuu

Itsenäisyyspäivänä juhlitaan ympäristötekoja Linnan juhlissa – kutsut ovat postissa