"Lisää kaupunkia kaupunkiin" – Aluetutkija Timo Aro pitää suurhankkeita äärettömän tärkeinä Rauman kaltaiselle kakkoskaupungille

"Keskustassa tulisi olla ihmisvirtaa 24/7. Se luo perustan, jolle voi rakentaa palveluja ja tapahtumia. Fakta on, ettei Rauman kaltainen kakkoskaupunki kanna kuin yhden keskustan", sanoo aluetutkija Timo Aro. Kuvassa eräs vanhempi hahmotelma uudesta kauppakeskuksesta.


– Rauman suunnitelmat kuulostavat erinomaisilta. Rauma on saamassa lisää kaupunkia kaupunkiin. Kaupunkikehityksen avainkysymys on, miten ydinkeskustaan saadaan luonnollisia kohtaamispaikkoja, kommentoi Timo Aro, jota voinee pitää Suomen johtavana aluetutkijana.

Hänen mielestään Raumalla ei voi – tai ainakaan saisi – olla muuta suuntaa kuin nyt valittu.

– Kaupungissa pitää olla keskusta, jonne ihmiset tulevat ja jossa he viihtyvät. On äärettömän tärkeää, että kaupunkilaiset kokevat keskustansa eläväksi ja vireäksi.

Kaupunkilaisten kokemuksilla on aluetutkijan analyysin mukaan suuri merkitys.

– Tyytyväisyys kotikaupunkiin synnyttää niin sanottua pitovoimaa, joka puolestaan luo kaikkien tavoittelemaa vetovoimaa, Aro selittää.

Rauman keskustaan aletaan rakentaa kauppakeskusta sekä Karin kampusta, johon tulee uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu,  kansalaisopisto, musiikkiopisto, kuvataidekoulu ja palloiluhalli.
 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.