Liukkaus yllätti kaksi autoilijaa Köyliössä

Köyliössä sattui tiistaina 1.12. iltapäivällä kaksi liikenneonnettomuutta lähes peräjälkeen. Ensimmäinen onnettomuus tapahtui Luvalahdentiellä kello 16.50, kun henkilöauto ajoi kyljelleen ojaan. Toinen ulosajo oli vuorossa 17.05 Kokemäentiellä, missä auto ajoi katolleen. Onnettomuuspaikat ovat noin 10 kilometrin päässä toisistaan. 

Päivystävän palomestarin Timo Nurmisen mukaan ulosajot johtuivat tien liukkaudesta. Onnettomuushetkillä lämpötila oli lähes pakkasen puolella ja tien pinta jäässä. Nurminen kuvaa olosuhteita erikoisiksi, sillä samaan aikaan satoi koko ajan vettä. Liukkaus pääsi yllättämään autoilijat.

Kummassakaan autossa ei ollut kuljettajien lisäksi muita matkustajia, eikä henkilövahinkoja sattunut. Autot kärsivät jonkin verran vaurioita. Molemmissa autoissa oli talvirenkaat alla.

- Ei nastarengas mitään pidä, jos tie on jäässä. Se jää vaan luistelemaan, kun kerran jarrua polkaisee, Nurminen sanoo.

Nurminen varoittaa lähituntien aikana tiellä liikkuvia, että mikäli veden tulo jatkuu, pinnat voivat muuttua todella petollisiksi. Autoilijoiden tulisi hänen mukaansa ymmärtää, että nyt eletään jo talvea.