Logistikakselle iso sopimus ydinjätteen loppusijoituslaitoksen rakennustyömaalle

Posiva halusi sopia keskitetysti logistiikasta kaikkien työmaalla toimivien firmojen puolesta ja välttää se, että kaikki eri yritykset toisivat autoillaan ja trukeillaan tavaraa maan alle ja varastoisivat sitä eri paikkoihin Olkiluodossa.

| Päivitetty

Logistikas ja Posiva allekirjoittivat yhteistyösopimuksen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen rakennustyömaan kokonaislogistiikasta Olkiluodossa.

Rakennustöiden on määrä jatkua ainakin vuoden 2022 loppuun.

- Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisessa käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen rakentamisessa, Logistikaksen toimitusjohtaja Toni Brigatti sanoo.

Posiva halusi sopia keskitetysti logistiikasta kaikkien työmaalla toimivien firmojen puolesta ja välttää sen, että kaikki eri yritykset toisivat autoillaan ja trukeillaan tavaraa maan alle tai varastoisivat sitä eri paikkoihin Olkiluodossa.

– Sekä maanalainen että maanpäällinen rakennustyömaa on valtava ja erilaisia toimijoita on runsaasti. Olemme velvoittaneet loppusijoituslaitoksen rakennus- ja talotekniikkaa rakentavan Hartelan kokoaman työyhteenliittymän yritykset keskittämään logistiikkansa Logistikakselle. Tämän toimintatavan katsotaan parantavan työmaan turvallisuutta, kun kuljetukset, tavaraliikenne ja varastointi ovat yhden toimijan hoidossa, Posivan rakennuspäällikkö Juha Riihimäki kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut