Logistikas laajentaa Vaasaan – "Ensimmäiset yritysostot nykyisen pääomistajan kanssa"

Ostetut firmat tarjoavat sisälogistiikkaan, paikallisvarastointiin ja pakkaamiseen liittyviä palveluita Vaasan talousalueella. Ne työllistävät kuutisenkymmentä ihmistä.

| Päivitetty

Raumalainen Logistikas ostaa kaksi vaasalaista yhtiötä, Piccolo Packingin ja Piccolo Solutionsin. Näin Logistikaksen toiminta laajenee Pohjanmaalle.

Ostetut firmat tarjoavat sisälogistiikkaan, paikallisvarastointiin ja pakkaamiseen liittyviä palveluita Vaasan talousalueella. Ne työllistävät kuutisenkymmentä ihmistä. Asiakaskunta koostuu lähinnä teknologiateollisuuden yrityksistä, joista osalla on myös on merkittäviä tavaravirtoja Rauman sataman kautta.

Piccolo-yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna noin 7,5 miljoonaa euroa.

Logistikaksen liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 170 ihmistä. Toimintaa on Rauman seudun lisäksi Porissa, Tampereen seudulla ja Keski-Suomessa.

– Kyseessä on ensimmäiset yritysostot nykyisen pääomistajamme Sievi Capitalin kanssa, joten tämä on tärkeä askel strategiassamme. Suuremman kokonaisuuden myötä voimme investoida enemmän ja tarjota kokonaisvaltaisia logistiikan palveluita entistä useammalle asiakkaalle, sanoo Logistikas-konsernin toimitusjohtaja Toni Brigatti.

Yritysostojen suunnittelusta kerrottiin heti, kun Sievi Capitalin mukaan tulo raumalaisyhtiöön julkaistiin.

— Vaasan talousalueella tapahtuu nyt paljon ja vauhti kiihtyy koko ajan. Yrityskaupan myötä Piccolo Solutions ja Piccolo Packing nousevat kokoluokassa yhden askeleen ylemmäksi ja saavat toimintansa taakse isomman organisaation tuen. Uudella omistajalla on kovat kasvutavoitteet, mikä on kaikkien kannalta hieno juttu, Piccolo Groupin toimitusjohtaja Petri Kuivamäki sanoo tiedotteessa.

Piccolo Groupista tulee Logistikaksen osakas ja Kuivamäki jatkaa yhtiöiden hallituksessa. Kuljetuksiin keskittynyt Piccolo Logistics jatkaa toimintaansa normaalisti

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan heinäkuun 2021 aikana.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut