Lokakuussa vietetään arkimaiseman päivää

Miten vesi näkyy meidän jokapäiväisissä maisemissamme? Virtaako se pienenä purona kauppareissusi varrella? Käytkö iltakävelyillä syksyisellä rannalla? Kuljetko työmatkallasi suon ohitse?

Ulkoilutatko aamuisin koiraa ojan vierellä? Sataako?

Kaikkia näitä asioita voi pohtia sunnuntaina 20.10., jolloin vietetään kansainvälistä maisemapäivää. Euroopan laajuisen päivän teema on tänä vuonna vesi.

Teemalla halutaan kiinnittää huomiota veden arvoon maisemassa..

Suomalaiset voivat osallistua teemapäivään valokuvakampanjassa. Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen Instagramissa järjestämä kampanja kannustaa havainnoimaan vettä arjen maisemissa jo ennen maisemapäivää. 

Järjestäjät kehottavat kuvaamaan arkista maisemaa ennakkoluulottomasti. Kuvat voi jakaa Instagramissa ja Twitterissä tunnisteella #arkimaisema.

Kansainvälisenä maisemapäivänä 20.10. tuomaristo valitsee parhaat niistä kuvista, jotka julkaistaan päivän aikana Instagramissa kampanjan #arkimaisema-tunnisteella. Voittajille on luvassa kirjapalkintoja.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii ympäristöneuvos Tapio Heikkilä ympäristöministeriöstä.

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään vuosittain. Päivä liittyy eurooppalaisen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia.