Lokakuuta kohti mennään Rauman seudulla hyvin tavanomaisessa syyssäässä – "Ei nyt kauheasti mitään erityistä tapahtumaa"

Syyskuukauden vaihtuminen toiseen ei tuo dramaattisia muutoksia.

Syyskuu vaihtuu tällä viikolla lokakuuksi. Syksyisen kuukauden vaihtuminen toiseen ei ainakaan äkkiseltään tarkoita dramaattisia muutoksia myöskään säässä.

– Tässä on nyt aika tuollaista, sanoisinko staattista säätä. Ei mitään kauhean erityistä tapahtumaa, tokaisee Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen.

Lämpötilat liikkuvat tulevina päivinä hieman alle viidessätoista asteessa. Se on hyvin lähellä ajankohdan keskimääräisiä lämpötiloja.

– Ajoittaisia sadekuuroja saattaa tuolla, mutta ehkä enimmäkseen mennään kuitenkin poutaisen puolella. Ei sademäärissä mitään isoja lukemia nähtävissä.

Jonkinlaisen säämuutoksen sentään voi lokakuun ensimmäiselle päivälle eli perjantaille mainita: vettä saattaa silloin tulla "hieman jatkuvamman sateen" muodossa.

Pitkän aikavälin ennuste näyttää sekin varsin tasaiselta, Keränen sanoo. Säätyyppi saattaa olla muuttumassa hieman epävakaisempaan suuntaan, mutta sekin on syysaikaan varsin tavallista.

– Kyllä tässä hyvin tavanomaista syyssäätä on.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut