Lönnströmin taidemuseo perusti uuden taideapurahan

Taidemuseokiinteistöstään luopunut Lönnströmin taidemuseo jakaa ensi vuodesta lähtien vuosittain kuvataitelijalle tai taiteilijaryhmälle 30 000 euron suuruisen työskentelyapurahan.

Sillä taiteilija tai työryhmä työstää uuden taideprojektin, teoksen tai tapahtuman, jonka tulee ainakin osittain näkyä myös Raumalla. Projekti toteutetaan yhdessä Lönnströmin taidemuseon kanssa. Projektikuluja varten taidemuseo on jo ensi vuodelle varannut 70 000 euroa.

Ensimmäisen työskentelyapurahan haku avautuu taidemuseon verkkosivuilla Rauma-päivänä 17.4.2015 ja päättyy lokakuun lopussa. Apurahan saaja julkistetaan joulukuussa 2015. Ensimmäinen näyttelyprojekti toteutetaan 2016–2017.

Lönnströmin taidemuseota ylläpitävä Teresia ja Rafael Lönnströmin Säätiö uutisoi maaliskuussa myyvänsä Raumalla sijaitsevan museokiinteistönsä. Esisopimus kiinteistökaupasta tehtiin kesäkuussa Kinorauma Oy:n kanssa, ja lopullinen kauppa toteutuu maaliskuussa 2015.

Taidemuseo muuttaa Valtakadulla sijaitsevasta museokiinteistöstä Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseoon kevään 2015 aikana.