Rakettien omatoimiselle paukuttelulle piste? – Kansalaisaloite ei puhuttanut Rauman myyntipisteissä

Rakettien myynti käynnistyi rauhallisesti, ja lauantaina myyntipisteissä odotettiin viimeisiä vilkkaita päiviä. Toni Nenonen (vas.), kauppias Irene Elläjoki sekä Rakettitukun edustaja Pertti Mattila palvelivat ilotulitteiden ostajia K-Supermarket Rosmariinissa.  Kuvat: Elmeri Elo

Ilotulitteiden kuluttajakäytön kieltämiseen tähtäävä Rajat räiskeelle -kansalaisaloitekampanja keräsi lauantaina eduskuntakäsittelyyn vaadittavat 50 000 allekirjoitusta.

Raumalla ilotulitteiden myyntipisteissä kansalaisaloite ei juuri herättänyt keskustelua, ja myyjien korviin oli kantautunut lauantai-iltapäivään mennessä vain muutamia kommentteja.

– Eipä ole kauheasti kommentoitu, eikä kukaan ole ainakaan varastoon raketteja ostanut, K-Supermarket Vesselisssä ilotulitteita myyvät Konsta Haapala ja Arttu Kuitula kertovat.
 

Suosituimpien ilotulitteiden joukosta löytyvät erilaiset padat, pikkupommit ja ilotulitepakkaukset. Keppiraketteja ostetaan vähemmän.

Seuroille ilotulitemyynti on ollut yksi tapa hankkia varoja muun muassa junioritoimintaa varten.

Esimerkiksi FC Rauman varainhankinnassa ilotulitemyynnillä on ollut oma paikkansa. Seuran puheenjohtajan Jaana Östermanin mukaan uusia varainhankintakeinoja pitäisi miettiä, jos kansalaisaloite hyväksyttäisiin laiksi.

Myyntipisteissä muistutetaan suojalasien käytöstä sekä siitä, milloin raketteja saa ampua.

Uudenvuodenaattona ilotulitusta voi lähteä ihailemaan vaikkapa Eurajoelle. 

Kello 18.30 alkava näytös on tapahtuman suunnittelijana toimivan pyroteknikko Otso Jaakkolan mukaan edeltäjiään näyttävämpi.

Näytöksen onnistumiseen ovat panostaneet Eurajoen kunnan lisäksi paikalliset yritykset. 

Tänä vuonna järjestelyissä on panostettu myös liikenteen ja paikoituksen sujumiseen. Tapahtuman Facebook-sivuilta löytyy erillinen pysäköintiohjeistus.

Ruuhkiin ja jonottamiseen kannattaa kuitenkin varautua, sillä ilotulitus on vetänyt vuosittain runsaasti ihmisiä niin Rauman kuin Porinkin suunnalta. 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.

Lisää aiheesta

Ilotulitteiden myyntirajoitusaloite keräsi kokoon 50 000 nimeä

Pelastuslaitos muistuttaa: U:gin keskustassa ei ilotuliteta