Pommiuhka ohi: Matkustaja uhkasi räjäyttää käsikranaatin linja-autossa – tällä tavoin bussikuski ratkaisi vaaratilanteen

Uhkaava tilanne tapahtui Fölin bussissa Raisiossa.

| Päivitetty

Matkustaja uhkaili räjähteellä muita linja-autossa Raisiossa Varsinais-Suomessa lauantaina. Hätäkeskus sai tiedon Raisiossa lähellä Turun rajaa sattuneesta vaaratilanteesta lauantaina noin kello 13.30.

Poliisin saaman tiedon mukaan epäillyllä miehellä oli ollut kädessään räjähde ja mahdollisesti käsiase, jolla hän uhkasi muita matkustajia.

Mies oli noussut kesken matkan paikaltaan ja alkanut uhata muita bussissa olleita. Epäilty oli vaatinut, ettei linja-auton ovia saa avata eikä kukaan saa poistua, tai hän räjäyttää käsikranaatin.

Linja-auton kuljettaja oli kuitenkin pysäyttänyt ajoneuvon ja avannut sen ovet, jolloin matkustajat pääsivät ulos.Bussissa oli parikymmentä matkustajaa. Kukaan ei loukkaantunut.

Paikalle saapui nopeasti useita poliisipartioita, jotka ottivat kiinni epäillyn. Poliisi löysi paikalta käsikranaatin, joka oli deaktivoitu. Tämä tarkoittaa, että kranaatti on ollut toimintakyvytön. Käsiasetta ei tapahtumapaikalta löytynyt.

"Kuljettaja toimi rauhallisesti ja kylmäpäisesti"

Turun seudun joukkoliikenteen Fölin kyseistä bussireittiä liikennöi Nobina. Nobinan Turun seudun aluejohtaja Niko Kortelainen kertoi STT:lle, että Raision suunnasta Turun suuntaan ajaneen bussin kuljettaja pysäytti sen Huhkon pysäkille.

Bussivuoro liikennöi Kortelaisen mukaan Naantalin ja Liedon välisellä reitillä.

– Kuljettajamme toimi esimerkillisen hyvin ja rauhallisesti, kun hän pysäytti auton ja ohjasi matkustajat ulos, aluejohtaja kiitti.

Kortelainen kertoi kuljettajan sanoneen, että mikään ei ollut viitannut siihen, että epäillyn lisäksi joku muu matkustaja olisi ollut osallinen uhkaukseen.

Kortelaisen mukaan kuljettaja kertoi, että epäilty ei ollut esittänyt vaatimuksia siitä, mihin linja-autolla olisi pitänyt ajaa.

Lounais-Suomen poliisin komisario Marko Luotonen sanoi, että poliisi ei tutkinnallisista syistä anna vielä julki epäillystä miehestä muita tietoja, kuten ikäluokkaa. Miestä epäillään alustavasti laittomasta uhkauksesta. Muut nimikkeet selviävät tutkinnan edetessä.

Tapaukseen liittyen on saatavilla kriisiapua sosiaalipäivystyksestä, puhelinnumerosta 02 262 6003.

STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut