Lounais-Suomen työttömyysluvut reippaassa kasvussa – työllisyystilanne yhä koko maan keskiarvoa parempi

Satakunnassa oli syyskuun lopussa ely-keskuksen mukaan 11 160 työtöntä työnhakijaa. Se on 2660 enemmän kuin vuosi sitten. Prosenteissa nousu on 25.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 25 900 työtöntä työnhakijaa, 7900 enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Prosenteissa nousu on peräti 44.

Lomautettujen määrä oli syyskuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se oli alentunut viikko viikolta syyskuun ajan.

Sekä Satakunnan että Varsinais-Suomen työttömyysprosentti syyskuussa oli reilut 11 prosenttia. Koko maan työttömyysaste on noin 12 prosenttia.

Satakunnassa Rauman seutukunnan työllisyystilanne on selvästi parempi kuin Porin tai Pohjois-Satakunnan seutukunnan.

Rauman työttömyysprosentti oli karvan alle 10 prosentin.

– Luvut kertovat yrittäjien ja yritysten toimeliaisuudesta ja luottamuksesta huomiseen vaikeinakin aikoina. Viime vuoden vastaavan ajankohdan lukuihin on kuitenkin vielä matkaa, mutta suunta on positiivinen, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kommentoi.

Satakunnassa ilmoitettiin työ- ja elinkeinotoimistoon syyskuun aikana noin 1300 uutta avointa työpaikkaa, mikä on vähemmän kuin vuosi sitten syyskuussa. Hakuun tuli melko paljon muun muassa siivoojien, myyjien ja lähihoitajien paikkoja.