Lounais-Suomessa aloittaa toimintansa metsäneuvosto

Uusien metsäneuvostojen tehtävänä on edistää metsiin perustuvia elinkeinoja ja metsäsektorin yhteistyötä. Metsäohjelmien laatiminen alkaa syksyllä. Kuva: Juha Sinisalo

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut 14 uutta maakunnallista metsäneuvostoa, jotka aloittavat toimintansa kevään aikana. Metsäneuvostot edistävät metsäalan elinkeinoja ja yhteistyötä sekä päättävät alueellisista metsäohjelmista.

Metsäneuvostojen jäsenet edustavat metsäsektorin toimijoita, julkishallintoa, järjestöjä ja sidosryhmiä. Maakunnallisten metsäneuvostojen kokoonpanot on vahvistettu tulevalle neljän vuoden toimintakaudelle.

Lounais-Suomessa 14 jäsenen joukossa on esimerkiksi edustajat MTK:sta, Riistakeskuksesta, 4H-liitosta, Koneyrittäjien liitosta, Luvian Sahalta ja Winnovasta.

Metsäneuvostojen tehtävänä on edistää metsiin perustuvia elinkeinoja ja metsäsektorin yhteistyötä. Ne tulevat laatimaan alueelliset metsäohjelma. Työ alkaa syksyllä ja kestää noin vuoden.

– Metsäalan ja koko Suomen vahvuus on erilaisten tavoitteiden ja näkemysten yhteensovittaminen sekä parhaimman yhteisen lopputuloksen hakeminen, toteaa aluejohtaja Helena Herttuainen Suomen metsäkeskuksesta.