Lounais-Suomessa jäi juhannusaattona kiinni 22 rattijuoppoa – RMJ-organisaatio saa poliisilta kiitosta: ”On toiminut hyvin”

Raumanmeren juhannusfestivaalin turvallisuusorganisaatio saa Lounais-Suomen poliisilta erityiskehut. Kuva: Juha Sinisalo.

Lounais-Suomen poliisilla oli kiireinen juhannusaatto ja sitä seurannut yö poliisitehtävien osalta. Poliisilla oli juhannusaattoaamun ja yön välisenä aikana 569 tehtävää. Tehtävämäärä oli edellisvuoteen verrattuna lähes vastaava (591), Lounais-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Aattoyönä poliisille tulleet hälytystehtävät olivat kiivaimmillaan puolen yön jälkeen jatkuen aina aamuun asti. Poliisille tuli runsaasti tehtäviä erilaisista tappeluista, kotihälytyksistä ja muista häiriökäyttäytymisistä.

Rattijuoppoja jäi juhannusaaton aikana kiinni 22. Kahdessatoista tapauksessa promillemäärä ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Lisäksi yhden henkilön epäillään syyllistyneen vesiliikennejuopumukseen.

Juhannuksen suurtapahtuma, Raumanmeren juhannusfestivaali, ei ole tähän mennessä työllistänyt poliisia juurikaan.

­­– Järjestäjän turvallisuusorganisaatio on toiminut hyvin. Poliisi suorittaa tapahtumassa ja ympäristössä huumausainevalvontaa, tiedotteessa kerrotaan.

Kolari Porissa

Porissa Vaasantien ja Ahlaistentien risteyksessä tapahtui aattopäivänä klo 12.30 aikaan liikenneonnettomuus. Henkilöauton kuljettaja oli ajanut Vaasantietä pohjoisen suuntaan ja oli kääntymässä ajosuunnasta katsottuna vasemmalle Ahlaistentielle, kun pohjoisesta tullut ajoneuvo törmäsi hänen ajoneuvoonsa. Onnettomuudessa vaurioitui myös Ahlaistentiellä pysähdyksissä ollut kolmas ajoneuvo. Kolme ajoneuvoa vaurioitui ja neljä henkilöä joutui ensihoidon/lääkärin tarkastettavaksi.