Löylymestarin korvaajan suunnitelmat asetetaan nähtäville – muillekin tulossa lisää rakennusoikeutta lähialueilla

Rauman kaavapäättäjille käy rakennusoikeuden ja kerrosluvun nosto.

| Päivitetty

Havainnekuva osoittaa, minkälaajuisia rakennusmassoja sovitellaan jatkossa Rauman Kiikartornin kupeeseen. Tulossa olisi kaksikerroksinen ratkaisu kelluvalla saunalla.

Palaneen Löylymestarin saunan korvaavia suunnitelmia ei ammuttu alas kaupunginhallituksen kaavoitusjaostossa vaan päinvastoin. Kaavoitusjaosto on hyväksynyt koko Fåfängan asemakaavaehdotuksen, johon myös Suvitien Merijakamon alue saunasuunnitelmineen sisältyy.

Seuraavassa vaiheessa selviää, mitä mieltä yleisö sekä eri viranomaistahot ovat suunnitelmista, jotka toisivat Löylymestarin paikalle aiemmasta huomattavasti suurempaa rakentamisen mittakaavaa.

Kaavauudistuksessa Löylymestarin tontin rakennusoikeus kasvaa ja kerrosluku nousee yhdestä kahteen. Rakentaa saisi noin tuhat neliömetriä Kiikartornin juurelle.

Kaavoitusjaosto päätti, että Fåfängan kaavaehdotus asetetaan nähtäville ja siitä pyydetään eri viranomaistahojen lausunnot. Lopullisesti kaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto aikanaan.

Kaavaehdotus oli jo kertaalleen keväällä nähtävillä. Kaavoitusjaosto katsoi kuitenkin nyt, että uusi kierros nähtävilläoloa tarvitaan, koska Löylymestaria koskevat muutokset ovat niin merkittäviä.

Fåfängan kaavaehdotuksen alue ulottuu Suvitieltä Fåfänganiemeen ja sieltä maauimalan kautta Otan urheilukeskukseen sekä Otanlahden pohjukkaan. Poroholma jää kaava-alueen ulkopuolelle.

Lisää rakennusoikeutta on merkitty myös Merskaan eli Merikylpylän saunojen alueelle sekä maauimalan länsipuolelle. Kylpylähotelli Suvitien ja Otantien liittymässä on mukana vain alustavana tulevaisuuden varauksena.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut