Löylypäivät lähestyy – Lappi on jälleen auki elokuun ensimmäisenä viikonloppuna

Lapin löylypäiviin on aikaa enää alle kaksi viikkoa. Ohjelma alkaa perjantaina 2.8. kello 17. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Lapin löylypäivät alkaa perjantaina 2.8. kello 17. Lavalla nähdään illan aikana taikuri, vpk:n soittokunta ja Jouko Hiltusen karaoke sekä tietysti löylyemännän ja -isännän julkistus. Iltaan kuuluu myös paikallisen vpk:n 110-vuotisjuhlaparaati.

Patolammen partaalla -tapahtumassa on perjantaina huomioitu erityisesti lapset, koska lappilaiset yhdistykset järjestävät esimerkiksi pihapelejä, askartelua ja ongintaa. Paikalle saapuu myös Iirolandia ja nuorisolle suunnattu Kuovibiili.

Lauantaina ja sunnuntaina on tarjolla kaikenikäisille ohjelmaa ympäri Lapin kyliä. Nuorille on lauantaina esimerkiksi Tubekoulu ja Lapin urheilukentällä pääsee kokeilemaan kuplafutista. Luvassa on myös perinteinen löylyhölkkä.

Ylisenpään kylissä on juhlahumua ja illalla voi nauttia Lapin perinneateriaa Pyörnillä, kuunnella musiikkia Löylyfesterilla omien piknikeväiden kanssa tai tanssia Salamakalliolla Tulipunaruusujen tahdissa.

Uusi tapahtuma on sunnuntaina saunaseminaari, jossa on puhujia, työpajoja ja myyntipöytiä. Sunnuntaina voi vierailla myös Ruonalla Torpan perinnepihalla tai esimerkiksi saunoa Narvin kesäkodilla.

Löylypäivät järjestää Vireä Lappi ry.

Löylypäivien yhteydessä Rauman Yrittäjät ry järjestää kuudetta kertaa #lappionauki-yrityssuunnistuksen, johon osallistuu 19 yritystä ja kuusi yhdistystä. Suunnistus on kolmipäiväinen.

Lauantaina voi lisäksi kerätä pokemoneja, koska Lapissa on useampi pokestoppi ja Rauman yrittäjät tarjoaa lure-moduulit kello 10–13.

Suunnistuskartan voi hakea Pyörnin kahvilasta torstaista 1.8 alkaen tai mistä tahansa suunnistukseen osallistuvasta yrityksestä.

Tarkan Löylypäivien ohjelman ja yrityssuunnistukseen osallistuvat löydät esimerkiksi täältä.