Löylypäivät lähtivät käyntiin Lapissa

Heli Laaksonen ja Miikka Lappalainen saapuivat päälavalle näyttävästi. Kuvat: Krista Koski

Lapin oma kesätapahtuma avattiin perjantai-illalla Patolammin partaalla. Ohjelmassa oli muun muassa runokirjan juhlajulkistus, sirkusesitys, lastenmusiikkiorkesteri Sähköankeriaan ja Lapin VPK:n soittokunnan esiintymiset sekä myöhemmin illalla karaokelaulua.

Vuoden löylyemännäksi valittiin runoilija Heli Laaksonen ja löylyisännäksi valokuvaaja Miikka Lappalainen. Valintaa perusteltiin muun muassa sillä, että he ovat kulttuurivaikuttajina tehneet Lappia tunnetuksi.

"Olemme yllättyneitä, mutta myös otettuja", kommentoi Sanna Järvinen voittosijaa äänestyksessä Lapin kauneimmasta saunasta. Kuvassa vasemmalla Löylypäivien some-vastaava Sanne Aro-Heinilä, juontajina olivat Pulmu Elonen ja Päivi Heino.

Löylypäivien yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa kilpailu Lapin kauneimmasta saunasta. Äänestyksen loppusuora kävi todella tiukaksi, sillä kilpailun ensimmäisen ja toisen sijan erotti vain yksi ääni.

Voittajaksi äänestettiin Sanna Järvisen ja Marko Paavolan idyllinen punainen saunarakennus. Saunaa kuvailtiin valoisaksi, perinteikkääksi ja tunnelmaltaan kodinomaiseksi. Erityismaininta tuli kauniista laudepuista.
 

Järjestäjät olivat iloisia siitä, kuinka paljon lappilaisia oli lähtenyt liikkeelle.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.