Löytyykö Laitilasta kadonnut kirkko? Kodjalan kirkkotutkimuksen tuloksia esitellään seminaarissa Laitilassa tässä kuussa

Ensi kesänä Laitilan Kodjalassa on tarkoitus aloittaa arkeologiset kaivaukset, joiden toivotaan tuovan tietoa paitsi kirkosta, myös keskiajan arkielämästä.

| Päivitetty

Kodjalan keskiaikaisen kirkonpaikan tutkimukset Laitilassa edistyvät. Alueella on viimeisten kahden vuoden aikana tehty maatutka- ja gradiometritutkimuksia, joiden tulokset antavat viitteitä kirkon ja hautausmaan olemassaolosta.

Arkeologiset kaivaukset on tarkoitus aloittaa ensi kesänä.

Perimä- ja arkistotietojen mukaan Laitilan Kodjalassa on sijainnut Pyhäin miesten kirkko, joka saattaa olla jopa Manner-Suomen vanhin.

Kirkkotutkimuksesta järjestetään Laitilassa 29.3. seminaari, jossa kerrotaan tutkimuksen tuoreimmistakuulumisista sekä keskiaikaisista seurakunnista ja kirkoista.

Tilaisuudessa tähänastisia tutkimuksia esittelee geologi, arkeologian tohtorikoulutettava Jussi Kinnunen.

Seminaarissa luennoivat myös arkeologi ja yliopisto-opettaja Juha Ruohonen ja arkeologian professori Georg Haggren Turun yliopistosta.

 Ruohosen aiheena ovat Ravattulan Ristimäki ja keskiaikaiset kirkkomaat ja Haggrenin Vakka-Suomen keskiaikaiset seurakunnat ja kirkonpaikat

Seminaarissa ei ole pääsymaksua ja se on avoin kaikille kiinnostuneille.

Seminaarin järjestää  Vakka-Suomen kansalaisopisto yhteistyössä Kodjalan kirkkotutkimuksen tuki ry:n ja Laitilan kaupunginkanssa.

Kodjalan kadonneen kirkon kintereillä -seminaari keskiviikkona  29.3. klo 17.30. Laitilan kaupungintalolla ( Keskuskatu 30).

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut