LS kalastuksenvalvojien matkassa

Kalastuksenvalvojat Marjo Aikko ja Katja Holttinen käyvät valvontakierroksilla yhdessä. Valvontaa on tarkoitus lisätä kesän ja syksyn aikana. Kuva: Pekko-Joonas Rantamäki

Raumanmeren kalastusalueen isännöitsijä ja kalastuksenvalvoja Marjo Aikko starttasi veneensä Syväraumanlahden kotilaituristaan varhain viime keskiviikkoaamuna. Mukaan valvontakierrokselle lähti kaupungin valtuuttama valvoja, tarkastusmestari Katja Holttinen ympäristönsuojeluyksiköstä, sekä Länsi-Suomen toimittaja.

Uistelijoita ei aikaisin aamulla ollut liikkeellä, mutta kierroksen aikana tarkastettiin useita merkkilippuja. Osan alta löytyi seisova pyydys, kun taas osa lipuista oli merkkaamassa vaarallisia pintakiviä.

On tärkeää, että kalastuksenvalvoja jättää jälkensä seisovallekin pyydykselle. Sitä varten verkonmerkkiin kiinnitetään lappu, joka kertoo valvojan käyneen paikalla ja tarkastaneen pyydyksen.

– Olisi tärkeää, että sana valvonnasta kiirisi kalastajien keskuudessa. Todella usein kuulee sanottavan, etteihän sitä (kalastusta) edes valvota, Aikko tähdentää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.