LS kävi palopaikalla: Kuvat näyttävät varsin totaalisen tuhon Löylymestarin saunalla – rakennus paloi käytännössä purkukuntoon, sanoo palomestari

Kohde ei ollut sammutustöiden kannalta helpoin mahdollinen, sanoo palomestari. Rakennusta aletaan valmistella luovutettavaksi kiinteistön omistajalle.

| Päivitetty

Löylymestarin saunarakennus tuhoutui sunnuntai-iltana roihahtaneessa tulipalossa käytännössä katsoen kokonaan. Länsi-Suomi kävi paikalla ennen aamuseitsemää, jolloin aamun sarastus paljasti varsinkin yläosistaan varsin kokonaisvaltaisesti palaneen kiinteistön. Kuvagalleria palopaikalta löytyy tämän jutun lopusta.

Palon syttyessä vuorossa ollut päivystävä palomestari Kari Kankaanpää kertoi puoli kahdeksan aikaan, että yön sammutustöiden jälkeen paikalle jäi pelastuslaitokselta pienempi ryhmä jälkivartioon ja etäpesäkkeitä raivaamaan.

– Yö on sujunut rauhallisesti, mutta resurssimme on kohteessa vielä. Yhdeksän tuntumassa käynnistetään vielä muutamat toimet ja aletaan pikkuhiljaa suunnitella, miten kohde voidaan luovuttaa eteenpäin eli kiinteistön omistajalle, Kankaanpää sanoo.

Palonsyyntutkinta alkaa aamulla

Silmämääräisesti havainnoituna rakennus tosiaan paloi varsin pahoi. Onko se purkukuntoinen?

– Kyllä käytännössä. Yläkerta oli palanut yläpohjan osalta ihan kokonaan, ja alakerrasta myös osia. Lisäksi sammutusvedestä aiheutui merkittävät vauriot, joten kyllä se näin on.

Maanantaiaamuna alkaa myös palonsyyntutkinta. Vielä Kankaanpää ei ota kantaa siihen, onko palo lähtenyt löylyhuoneesta vai jostakin muualta.

– Sitä tässä aamulla aletaan tutkia, että mistä palo todennäköisimmin olisi voinut lähteä.

Palonsyyntutkinnassa poliisi on tavanomaiseen tapaan mukana, "vaikkei tässä kohtaa varmastikaan mitään rikosta epäilläkään", sanoo Kankaanpää.

Sammutustöiden kannalta hankala kohde

Hälytyksen teki henkilökunta, joka oli vielä paikalla iltayhdentoista jälkeen. Tarkalleen hälytys pelastuslaitokselle tuli 23.14.

– He olivat havainneet savua ja soittivat sitten. Palo oli levinnyt hyvin nopeasti yläpohjan onteloon, jossa se voimakkaasti levisi eteenpäin.

Kankaanpään mukaan kohde ei sammutustöiden kannalta ollut helpoimmasta päästä.

– Vaikka kohde ei ole kovin erikoisen kokoinen ja isompiakin on sammuteltu, se on hankalasti tavoitettavassa paikassa meren rannalla ja siinä "nurkalla". Kiikartornin puolelta tausta on hankala ja se vähän vaikeutti sammutustoimintaamme, Kankaanpää kuvailee.

Pelastuslaitos sai kuitenkin palon rajattua niin, että se ei päässyt leviämään esimerkiksi juuri Kiikartorniin.

Päivitetty 8.41: Lisätty jutun keskelle kuva sammutustöistä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut