LS kysyi poliisilta, miksi kuva Lea Leikarin katoamiseen mahdollisesti liittyvästä pakettiautosta julkaistiin vasta nyt – entä voisiko KRP kiinnostua tapauksesta?

Tapauksen esitutkinta on edelleen kesken. Etsintöjäkin on tehty viimeksi tässä kuussa, kertoo Länsi-Suomen haastattelema tutkinnanjohtaja Kimmo Hiltula.

Poliisi julkaisi tänään Lea Leikarin katoamistutkintaan liittyvän kuvan, jota ei ole ennen julkaistu. Miksi vasta nyt, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula?

– Sanotaan, että siihen on ollut tutkinnalliset syyt. En lähde sitä sen tarkemmin avaamaan, Hiltula kuittaa.

Kuvan laatu ei ole erityisen hyvä. Pakettiauton kyljestä näyttää erottuvan jonkinlainen logo, mutta siitä on vaikea saada tarkemmin selvää. Paremmanlaatuista kuvaa ei poliisilla ole.

– Se on se, mikä meillä on olemassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lea Leikari on yhä kadoksissa. Poliisi on jo keväästä lähtien epäillyt, että kyseessä on henkirikos. Siihen ovat viitanneet tietyt tutkinnassa esiin tulleet seikat, kuten esimerkiksi se, ettei Leikarilla ollut henkilökohtaisia tavaroita mukanaan lähtiessään kotoa.

Hiltula kertoo, että etsintöjä Leikarin löytämiseksi on jatkettu edelleen.

– Ihan tässä marraskuussa niitä on viimeksi tehty.

Tiedotteessaan poliisi kertoo, että etsintöjä on kohdistettu muuallekin kuin hänen asuntonsa lähiympäristöön. Onko niitä tehty muilla paikkakunnilla?

– Ei oikeastaan. Lähialueella on ollut sellaisia paikkoja, joista on tullut vinkkejä tai jotka muuten ovat tulleet tutkinnassa esiin.

Voisi kuvitella, että näinkin poikkeuksellinen, henkirikosepäilyn sävyttämä katoamistapaus voisi kiinnostaa myös keskusrikospoliisia. KRP alkoi tutkia esimerkiksi Harjavallassa kadonneen Paula Leino-Mäkilän tapausta henkirikostutkintana. Tapauksesta on kirjoittanut esimerkiksi Satakunnan Kansa.

Onko KRP:n osallistumisesta ollut puhetta suuntaan tai toiseen?

– Nämä ovat meidän sisäisiä asioita, enkä lähde niitä kommentoimaan, Hiltula sanoo.

Ainakin toistaiseksi esitutkinta jatkuu siis pääasiassa Rauman poliisiaseman voimin.

– Esitutkinta on edelleen kesken, ja siksi nostamme asiaa nyt uudestaan tällä tavoin. Jos tämän myötä jollekin tulee vaikka mieleen vielä jotain, mikä on jäänyt meille aiemmin ilmoittamatta, Hiltula toivoo.

Yhteystiedot havaintojen ilmoittamiseen löytyvät aiemmasta uutisestamme: Lea Leikari on yhä kadoksissa, mutta nyt poliisi pyytää havaintoja pakettiautosta, joka tallentui riistakameran kuvaan katoamisiltana

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut