Maastosta löytyi Raumalla ruumis, ja kyseessä voi olla Lea Leikari – LS:n tiedot: Löytöpaikka oli lampi alle 10 kilometrin päässä Leikarin kotoa

Poliisin mukaan on mahdollista, että kyseessä on kadonnut Lea Leikari. Tutkinnanjohtaja Kimmo Hiltula kertoo Länsi-Suomelle, että ruumis näyttää olleen kyseisessä paikassa pidempään.

| Päivitetty

Ilmoitus Rauman alueelta maastosta löytyneestä vainajasta tuli poliisille sivulliselta. On mahdollista, että kyseessä on Lea Leikari. LS:n tietojen mukaan löytöpaikka on joidenkin kilometrien päässä Leikarin kodista. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Länsi-Suomen useista lähteistä saamien tietojen mukaan metsässä sijaitsevasta lammesta Rauman Lapissa on löytynyt ruumis. Länsi-Suomen tietojen mukaan lampi sijaitsee linnuntietä mitattuna alle kymmenen kilometrin päässä Eurajoen Sydänmaissa sijaitsevasta asunnosta, josta Lea Leikari katosi viime vuoden maaliskuussa.

Rauman poliisiaseman tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula vahvistaa, että poliisilla oli maanantaina 27. joulukuuta tehtävä, jossa maastosta löytyi toistaiseksi tuntematon vainaja. Ilmoitus ruumiista tuli poliisille sivulliselta.

Hiltula ei kommentoi tarkemmin paikkaa, josta ruumis löytyi, vaan toteaa, että se löytyi Rauman alueelta.

– Sen voin vahvistaa, että kyseessä on vesistö, Hiltula sanoo.

Ruumiin kunnon perusteella se on ollut kyseisessä paikassa Hiltulan mukaan "jo pidempään". Siksi myöskään henkilöllisyydestä ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa.

– Henkilöllisyys tutkitaan oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa. On eri keinoja, joilla henkilöllisyys ruumiista vahvistetaan.

Tiedon saaminen vainajan henkilöllisyydestä menee Hiltulan arvion mukaan ensi viikkoon.

– Jos nyt esimerkiksi tällainen tieto vahvistuisi, että kyseessä olisi Lea Leikari, tiedotamme siitä toki ensi tilassa, Hiltula lupaa.

Kesken tämän jutun kirjoittamisen Lounais-Suomen poliisi kertoi asiasta myös Twitterissä. Poliisin twiitin mukaan "kyseessä voi olla Lea Leikari", mutta "poliisi ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa".

Maaliskuussa kadonneen Lea Leikarin katoamista on tutkittu viime keväästä asti henkirikosepäilynä. Ruumista ei kuitenkaan ole löytynyt, eikä ruumiin löytymisestä ole tullut ainakaan julkisuuteen asti minkäänlaisia viitteitä.

Leikaria on etsitty useissa maastoetsinnöissä viime keväästä lähtien tuloksetta.

Länsi-Suomi jatkaa aiheen seuraamista.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut