LS24.fi seuraa sunnuntaina verkossa - vaalivalvojaisten tunnelmat ja ääntenlaskun tilanne

Länsi-Suomi on sunnuntai-iltana verkossa tiiviisti mukana eduskuntavaalien ääntenlaskennassa – maanantain printtilehteä unohtamatta.

Toimituksen joukko jalkautuu vaalivalvojaisiin ympäri Satakuntaa ja päivystää verkossa paikallisten ehdokkaiden vaalimenestyksestä raportoiden. LS24.fi tarjoaa lukijoilleen seurattavaksi myös ensimmäistä kertaa reaaliaikaisen ääntenlaskentatilanteen.

Länsi-Suomen vaalitulospalvelusta pystyy näkemään annetut äänet äänestysalueen tarkkuudella.

– Naapurin äänestämää ehdokasta ei tietenkään saa vaalitulospalvelustamme selville, mutta paikallisesti kiinnostavia lukuja on tarjolla paljon. Esimerkiksi Raumalla annetut äänet voi eritellä halutessaan vaikka Pyynpään ja Vanhan Rauman välillä, Marva Median digituottaja Maija Männistö kertoo.

Länsi-Suomen vaalitulospalvelusta pystyy lisäksi seuraamaan, ketkä ovat kulloisessakin ääntenlaskutilanteessa putoamassa eduskunnasta, mikä puolue on kerännyt eniten ääniä ja miten äänestystulos tulee näkymään puolueiden kansanedustajapaikkojen määrässä eduskunnassa.

Vaalitulospalvelun lisäksi Länsi-Suomen toimitus välittää kentältä paikallisten ehdokkaiden vaalivalvojaisten tunnelmia.

– Kenen vaalivalvojaisissa poksautellaan kuohuvaa läpimenon kunniaksi? Kenen valvojaisissa taas joudutaan toteamaan, että tällä kertaa Arkadianmäen ovet eivät ehdokkaalle auenneet? Männistö luettelee.

Näistä tunnelmista koostetaan lehden verkkosivuille Twitter-seuranta, jota pystyvät seuraamaan myös ne lukijat, jotka eivät kuulu Twitteriin.

– Tarkoituksemme on tarjota lukijoille illan mittaan niin ajankohtaista äänestysfaktaa numeroina kuin toimittajien kentältä välittämiä tunnelmiakin.