Lukijan kuva: Pyynpään sääaseman uusi nurmikko ajeltiin mopoilla ruttuun

Lukijan kuva: Lars Söderholm

Kesän lopulla Pyynpäässä käyttöön otetun uuden sääaseman vasta hienokseltaan vihertävä nurmikko on kokenut viikonlopun aikana kovia. Nurmikon päällä on ajeltu mopoilla niin, että urat ovat jääneet multaan näkyviin.

Maanlaajuisesti säänmittausasemat saavat olla ilkivallalta melko rauhassa. Kaikkia julkisille paikoille asennettuja mittauslaitteita ei ole edes aidattu. Raumalle sellainen on kuitenkin laitettu.

– Kun olimme aluetta ensimmäisen kerran katsomassa, siellä oli puolisen tusinaa poikaviikaria leikkimässä intiaaneja. Ajattelimme heti, että ehkä aita olisi paikallaan, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Mikael Frisk kertoi Länsi-Suomelle jo loppukesästä rakennusprojektin loppumetreillä.

Viikonlopun tapauksessa vaikuttaa siltä, että itse mittausaseman on annettu olla rauhassa ja kovia koki ainoastaan sitä reunustava nurmialue.

Pyynpään odotettu säänmittausasema on kesän lopulta lähtien tukenut mittaustuloksissa Rauman Kylmäpihlajassa sijaitsevaa mittauspistettä. Keskellä merta sijaitsevan mittausaseman haasteena on ollut manteretta viileämpien lämpötilojen ilmoittaminen.

Esimerkiksi kun viime heinäkuussa 17. päivä Porissa uutisoitiin kaupungin 33 asteen lämpöennätyksestä, Ilmatieteen laitoksen mittauspisteiden mukaan Suomen kylmin paikka löytyi tuolloin Raumalta. Kylmäpihlajan mittausasema näytti samaan aikaan surkeaa yhdeksäätoista astetta, vaikka maallikkojen lämpömittarit näyttivät Raumallakin kaikkea 32 ja 37 asteen väliltä.

Nappasitko sinä lukijan kuvan? Lähetä se meille sähköpostilla osoitteeseen toimitus@marvamedia.fi tai käytä verkkosivujen uutisvinkkilomaketta.

Lisää aiheesta

Rauma "hävisi" lämpötilataistelun Porille roimasti, mutta tappiolle on ilmiselvä selitys

Raumalla Pyynpäähän rakennetaan Ilmatieteen laitoksen uusi sääasema