Lukijat antoivat palautetta LS24.fi-sivusta

Länsi-Suomen verkkosivuilla toteutettiin kysely, jossa kartoitettiin lukijoiden mielipiteitä uusista verkkosivuista. Kokosimme palautteen joukosta muutamia kommentteja ja kysymyksiä.

"Arkisto vanhoille uutisille olisi mieluisa ja enemmän paikallisuutisia."

Länsi-Suomella on verkossa lehtiarkisto, jossa tilaajat voivat selata vanhoja näköislehtiä aina maaliskuulle 2005 asti.

Kaupunkilehti Raumalaisen vanhat numerot ovat luettavissa toukokuusta 2009 lähtien.

Vanhoja verkkouutisia ja muita juttuja voi hakea haku-toiminnolla, joka löytyy Länsi-Suomen, Raumalaisen ja Kiekkoareenan nettisivuilta navipalkin oikeasta reunasta.

"Kaikki uutiset voisivat olla kaikkien luettavissa."

Olisihan se hienoa, mutta tilausmaksuja tarvitaan. Uutiset eivät synny itsestään, saati ilmaiseksi.

"Aiemmin sivustolta oli enemmän luettavaa vapaasti saatavilla - nyt täytyy mennä toisille uutissivustoille. Pääasiassa kiinnostaa lukea netissä uutisista keskeisimmät kappaleet."

Tilaajille tarkoitettuja Plus-osion juttuja ei aikaisemmin ole julkaistu verkkosivuilla kokonaisuudessaan. Julkaisemme edelleen vanhaan malliin esimerkiksi tiedotustilaisuuksista tehtyjä uutisia, verkkobongauksia, poliisiuutisia ja korkeimpien sarja-tasojen urheilutuloksia lyhyesti verkossa kaikkien luettavaksi. Jos aihetta jalostetaan pidemmälle seuraavan päivän lehden juttua varten, julkaistaan tuo kyseinen juttu tällöin kokonaisuudessaan myös Plus-osiossa.

"Uudistus on ihan hyvä, mutta plus-sisältö voisi saada paremman korvamerkin, niin näkisi heti mikä on plus-sisältöä, koska sitä plus tekstiä ei aina huomaa."

Tätä meidän pitää pohtia. Nykyisellään Plus-osiosta ilmoittava asiasana on merkitty samanarvoisesti kuten esimerkiksi rauma ja alue sekä urheilu -kategoriat.

"Jonkunlainen tuoreimmat/uusimmat-osio olisi tavallaan hyvä."

Nyt LS24.fi-etusivulla Pinnalla tänään -osion kärjessä on päivästä riippuen 1-5 uutista, jotka verkkotoimittaja on valinnut kärkipaikoille ja joita päivitetään aina päivän mittaan. Ne ovat puhuttavimpia ja myös ajankohtaisimpia uutisia. Kärkeen pystytään kiinnittämään sekä Länsi-Suomen, Raumalaisen että Kiekkoareenan uutisia. Näin pystymme vaikuttamaan siihen, ettei esimerkiksi pieni kauriskolari ole meillä kärkiuutisena ja isommat aiheet vasta alempana uutisvirrassa.

Kärkeen kiinnitettyjen uutisten jälkeen uusimmat uutiset juoksettuvat verkkosivuilla aikajärjestyksessä. Mikäli haluaa lukea uutisia ilman kärkeen kiinnitettyjä juttuja, voi itsensä klikata uutiset- ja urheiluosioihin.

Tuoreimmat uutiset otsikoina löytyvät kätevästi myös LS päivän lehti -mobiilisovelluksesta.

"Vanhoissa sivuissa otsikoiden lukeminen oli helpompaa ja mukavampaa, kun sai keskittyä lukemaan yhtä otsikkoa yhdeltä riviltä."

Tietokoneella luettaessa uutisia on verkkosivuilla rinnakkain maksimissaan kolme. Koska sivut ovat responsiiviset, esimerkiksi kännykällä LS24.fi-sivua lukiessa uutiset jätjestyvät yhteen pötköön. Mikäli juttujen selaaminen yhdessä palkissa on itselle mieluinen tapa, kannattaa kokeilla myös mobiililaitteille ladattavaa LS Päivän lehti -sovellusta, jossa uutiset järjestäytyvät näin.

"Kiekkoareenan voisi jättää kärkiuutisten joukosta pois. Sitä seurattakoon omalta foorumiltaan, kiitos."

Kiekkoareenan pääuutisia on nostettu silloin tällöin valikoidusti näkymään myös LS24.fi:n puolelle. Tätä on nimenomaan toivottu, sillä jääkiekkojutut ovat aina luetuimpien joukossa. Kiekkoareena on jatkossakin jääkiekkouutisten pääasiallinen julkaisupaikka, mutta valikoituja nostoja sieltä tullaan Länsi-Suomen verkkosivuille tekemään.

"Eikö kukaan oikeasti lue juttuja ja kommentoi niitä, vai siivotaanko kaikki kommentit pois?"

Juttuja kyllä luetaan, mutta kommentointi verkkosivuillamme on hyvin vähäistä. Pääasiassa kommentointi on asiallista, eikä kommentteja tarvitse poistaa, mutta viime aikoina muutamien juttujen kommentointimahdollisuus on pitänyt kokonaan sulkea, sillä ne keräsivät osakseen asiatonta kommentointia. Meillä ei ole resursseja ennakkomoderointiin, joten asiattomat kommentit poistetaan jälkimoderointina.