Lukijat toivovat juttuja hyvinvoinnista ja terveydestä, me kirjoitamme

Kahden lehden yhdistyminen takaa, että jatkossakin tarjoillaan paljon paikallisia juttuja lukijoita kiinnostavista teemoista.

Lukijoita kiinnostavat muun muassa hyvinvointiin ja terveyteen, liikenteeseen ja kotiin sekä perheisiin liittyvät jutut. Näistä tullaan kirjoittamaan myös uudistuvassa lehdessä.

Satakunnan Kansan ja Länsi-Suomen yhdistyminen 1. helmikuuta on herättänyt lukijoissa paljon kysymyksiä.

Vastasimme jo aikaisemmin lukijoiden esittämiin lehden uutistoimintaa ja urheilusisältöjä koskeviin kysymyksiin.

Tämä artikkeli keskittyy vastaamaan lukijoiden toiveisiin lehdessä ilmestyvistä teemoista. Kysymyksiin vastasi toimituspäällikkö Hannu Pitkäranta.

Voisitteko kirjoittaa juttuja hyvinvoinnista ja terveydestä?

– Hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät jutut tuntuvat kasvattavan koko ajan suosiotaan. Niitä löytyy jatkossa sekä printistä että netin hyvinvointi ja terveys -osastoilta.

– Perustimme nettiin myös erillisen Sport Digi -sivun, joka keskittyy mielen ja kehon hyvinvointiin. Osasto jatkaa myös lehtien yhdistymisen jälkeen. Sport Digistä on myös viikoittain sähköpostiin toimitettava digitaalinen aikakauslehti, joka on vähän kuin oikean lehden ja uutiskirjeen välimuoto. Sport Digin sisällöistä vain osa julkaistaan paperilehdessä, joten juttuihin kannattaa tutustua osoitteessa satakunnankansa.fi/sportdigi.

– Näiden lisäksi Satakunnan Kansa Länsi-Suomen näköislehtisivulla on Hyvä terveys, joka kuuluu normaalin lehden tilaukseen.

Haluaisin lukea juttuja autoista ja liikenteestä. Kirjoitetaanko niistä?

– Autojuttuja julkaistaan nyt aika vähän. Toimitus Satakunnassa keskittyy enemmän paikallisiin aiheisiin, Autoihin liittyvät sisällöt eivät usein paikallisia ole, mutta Sanoma-verkoston avulla tähän voisi lisäsisältöä löytyä. Liikenteeseen liittyviä uutista kirjoitamme ja julkaisemme jatkossakin sekä omalta alueelta että koko Suomesta.”

Minusta on kiinnostavaa lukea koteihin ja perheisiin liittyvistä asioista, kun niissä esiintyy paikallisia ihmisiä. Kirjoittakaan näistä teemoista enemmän paikallisesta näkökulmasta.

– Viime vuonna tällaisia kotia ja asumista sivuavia juttuja oli pelkästään Satakunnan Kansassa noin 170, joista kolmannes omasta maakunnasta. Tämän lisäksi vastaavia juttuja kirjoitettiin myös Länsi-Suomessa. Jatkossa paikallisten juttujen suhteellinen osuus kasvaa, kun molempien satakuntalaisten lehtien tuotanto saadaan samaan lehteen.

Toivoisin taustoittavia talousjuttuja paikallisista yrityksistä. Kirjoitetaanko lehdessä jatkossa myös Satakunnan työelämästä?

– Oman alueen talousjutut ovat luettuja sisältöjä. Näitä tehdään jo nyt melko paljon. Suurta muutosta ei ole suunnitteilla, mutta toimituksen kasvaessa kattavuus paranee ja löydämme talousjuttuihin aiheita laajemmin koko maakunnasta.

Voisitteko kirjoittaa ruoka-aiheisia juttuja?

– Printtilehden ruokasivu julkaistaan nyt ja uudessakin lehdessä lauantaisin. Lisäksi ruokajuttuja löytyy osoitteesta satakunnankansa.fi/ruoka. Hyvinvointiin liittyvää ravitsemusasiaa löytyy myös netistä Sport Digi -osastolta.

– Nykyistä enempää ruoka-aiheita ei varmaan kirjoiteta, mutta varsinkin digipuolella ruokasisältöjä on jo nyt todella paljon. Satakunnan Kansa Länsi-Suomen näköislehtien joukossa on Kodin Kuvalehti ja Glorian ruoka & viini. Nämä kuuluvat automaattisesti Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehden tilauksiin.

Luontoon ja varsinkin ilmastonmuutokseen liittyvät jutut ovat nyt ajankohtaisia. Voisitteko kirjoittaa niistä?

– Luonto ja ympäristö on tärkeä aihe, josta kirjoitetaan jatkossakin. Omaa tuotantoa ei ole tarkoitus lisätä, mutta erityisesti Länsi-Suomessa on vankka luonto- ja ympäristöuutisoinnin perinne. Meillä on myös käytössä laadukkaita verkostosisältöjä, joiden avulla saamme hyvän kokonaisuuden aikaan.

Olen huolissani, ettei kulttuurijutuista kirjoitetaan enää lainkaan. Kirjoitetaanko jatkossa myös Rauman kulttuurista?

– Kirjoitamme sekä Rauman että Porin kulttuurista jatkossakin.

Lehdet yhdistyvät helmikuussa

Satakunnan Kansa ja Länsi-Suomi yhdistyvät 1. helmikuuta.

Lukijoiden toiveita ja kysymyksiä kerättiin joulu–tammikuussa nettikyselyllä.

Vastauksia nettikyselyyn tuli yhteensä yli 800.

Niistä koostettiin kuusi teema-artikkelia, joissa vastataan lukijoiden kysymyksiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut