Lukion iltalinja ajetaan hallitusti alas Raumalla

Rauman kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa Rauman lyseon lukion iltalinjan lopettamisesta.

Rauman kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Lakaniemi kertoo, että nyt kun päätös iltalinjan lakkauttamisesta on tehty, yksikkö ajetaan hallitusti alas.

Kirjoilla olevien opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kesken jääneet opinnot loppuun supistetun kurssitarjottimen turvin seuraavan kahden lukuvuoden aikana.

– Mahdollisuus koskee muutamaa kymmentä opiskelijaa. Se, jatkaako jokainen opintonsa loppuun, riippuu tietysti heistä itsestään, Lakaniemi sanoo.

Iltalinjan nykyisestä 120 kurssin valikoimasta on tarkoitus räätälöidä ensi syksyksi 30 kurssin tiivistetty kokonaisuus, josta löytyy toisen ja kolmannen lukuvuoden pakollisten aineiden kurssit.

– Käytännössä oppitunteja tulee olemaan vain neljäsosa siitä, mitä niitä on tällä hetkellä. Esimerkiksi lyhyiden kielten kurssit jäävät pois, kertoo iltalinjan apulaisrehtori Sanna Koivunen.

Aktiiviopiskelijoiden, jotka tähtäävät ylioppilaskirjoituksiin aineesta, joka jää nyt kokonaan pois iltalukion kurssitarjottimelta, mahdollisuudesta osallistua päivälukion järjestämille kursseille on neuvoteltu.

Apulaisrehtori kuvailee tehtyjä ratkaisuja tiukoiksi, mutta huomauttaa ymmärtävänsä kaupungin päässä vaikuttavan säästöpaineen.

– Lopetusuhan alla on tehty töitä jo vuosia. Tällä haavaa tärkeintä on, että me pystymme jatkamaan edes osittain vielä ensi syksynä, Koivunen summaa.