Lukiourakalle onnellinen päätös

Rauman Lyseon lukiossa lauantaina valkolakin sai laittaa päähänsä 38 päivälukiosta ja 7 iltalukiosta valmistunutta uutta ylioppilasta. Yksi iltalukion käyneistä on Ella Pouta, jonka lukiotaival oli tyssätä kesken.

– Kävin melkein kolme vuotta päivälukiota, mutta sitten lopetin sen. Löysin uuden motivaation ja noin vuoden opiskelu iltalukiossa riitti valkolakkiin.

Todistukseensa tyytyväinen nainen on huolissaan siitä, että iltalinja aiotaan Raumalta lopettaa.

– Ilman tällaista iltalukiomahdollisuutta minäkään en olisi valmistunut. Silti itselleni päivälukio oli parempi, koska siellä on omat opettajansa.

Ylioppilastodistuksen jälkeen hänellä on jatkosuunnitelmatkin selvät.

– Aion hakea kauppakorkeakouluun. Kaupunkia en ole vielä päättänyt, haen vähän joka paikkaan, hän toteaa.

Valkolakin saivat päähänsä myös kaksi Rauman Lukon A-nuorissa pelaavaa kiekkoilijaa Julius Marva ja Roni Sevänen. Kaksikko tiesi jo lukioon mennessään edessään olevan kolme ja puoli vuotta pitkä projekti. Heidän mukaansa opiskelu paljon vapaa-aikaa vaativan harrastuksen ohessa oli lopulta suhteellisen helppoa.

– Bussissa piti välillä kaivaa kirjaa esille, jos halusi kokeesta saada vähän paremman numeron, Sevänen naurahtaa.

– Esimerkiksi tänään muut jäävät juhlimaan valkolakkejaan niin me painetaan suoraan kolmelta alkavaan otteluun, Marva valottaa tuttuja rutiineja.

Kaksikko luonnehtii tuoreita todistuksiaan melko tyypillisiksi jääkiekkoilijan papereiksi. Sevänen menestyi parhaiten historiassa, Marva matematiikassa.

Kaksikon jatkosuunnitelmissa asevelvollisuuden suorittaminen on kaksikolla päällimmäisenä mielessä.

– Olen miettinyt kaupalliselle alalle suuntaamista armeijan jälkeen, Marva pohtii.