Lukko joutuu siirtämään koti-avauksensa Porin Isomäkeen

Rauman Lukko joutuu siirtämään lauantaisen välieräottelunsa Liigan päätöksellä Porin Isomäen jäähalliin. Syynä on se, että Kivikylän Areenan kylmäjärjestelmän jäähdytystehoa valvovaa automatiikkaa ohjaavat ajurit ja mittaristot ovat menneet rikki kriittisellä hetkellä. Laitteisto sanoi itsensä irti myöhään tiistai-iltana.

– Jään laatu huononee ratkaisevasti ja pelaajien turvallisuus on vaarassa. Emme halua lähteä leikkimään pelaajien terveydellä, korostaa hallimestari Tommi Cederberg.

– Laitteiden varaosat on tilattu Saksasta, mutta pääsiäisen takia ne saapunevat Raumalle vasta sunnuntaina. Tämän takia lauantainen Lukon ja Tapparan välinen peli pitää peruttaa tai siirtää toisaalle.

Tehtaalla uurastetaan kolmessa vuorossa

Hallin kylmälaitteet on valmistettu Saksan Badem-Württembergin osavaltiossa ja Freiburgin kaupungissa sijaitsevassa Schmierig AG -yhtiössä.

– Yhtiön toimitusjohtaja Heinz Biermann on luvannut tehdä kaikkensa ja hän on määrännyt tehtaan miehet uurastamaan kolmivuorotyöhön, jatkaa Cederberg.

Liput käyvät Poriinkin

Lukko on sopinut yhdessä Liigan ja Porin Ässien kanssa, että ottelu voidaan pelata lauantaina Porin Isomäen hallissa. Järjestely sopii myös Tapparalle.

– Ennakkoon ostetut liput käyvät myös siihen otteluun, lohduttaa Rauman Lukon viestintä- ja markkinointipäällikkö Marko Östman.

– Mikäli joku ei jostain syystä halua lähteä Poriin peliä katsomaan, ostetut liput voi palauttaa tänään keskiviikkona Rauman torille perustettavaan Rauman Lukon palvelupisteeseen kello 12 ja 13 välisenä aikana. Lippunsa palauttaville tarjoamme lohdutukseksi myös Lukko-leivoskahvit.

Pohdinnassa myös jättiscreen

Östman toteaa seurajohdon pohtivan myös mahdollisen jättiscreenin pystyttämistä pelipäiväksi talviharjoitteluhalliin.

– Toivottavasti hallin laitteet saadaan ensi keskiviikoksi kuntoon, jotta neljäs välieräpeli saadaan pelattua suunnitellusti, Östman huokaa.

Porin Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki toivottaa avosylin Lukon ja Lukko-fanit Isomäkeen.

– Molempien joukkueiden kannattajat ovat tervetulleita. Käynnissä oleva halliremontti ei haittaa, sillä suljemme yleisölle vaaralliset alueet järjestysmiesketjuin. Avuksi saamme Power Ace Oy:ltä lisämiehitystä.

– Saamme myös jään loistavaan kuntoon, sillä onhan meillä paremmat laitteet kuin Raumalla, pääsee Hirsimäki kuittaamaan.

Happea riittää pudotuspeleihin

Hirsimäen mukaan Isomäen ilmastointi on tällä hetkellä omiaan kiihkeisiin pudotuspeleihin.

– Happea riittää niin pelaajille kuin yleisöllekin, sillä hallin eteläpääty on tällä hetkellä remontista johtuen auki.