Lukko vahvistaa: Petri Vehasen pelinumero jäädytetään ja paita nostetaan hallin kattoon: "Vehanen on legenda Raumalla"

Maailmanmestari täytti Lukon kriteerit.

Sitä se oli, miltä se näytti. Rauman Lukko tiedottaa nostavansa Petri Vehasen paidan Äijänsuon jäähalliin kattoon ja jäädyttävänsä uransa lopettaneen huippumaalivahdin pelinumeron 35. 

Lukko vihjaili asiasta jo maanantaina julkaisemalla sosiaalisen median kanavissaan arvoituksellisen kuvan. Kuvasta oli erotettavissa Petri Vehasen kasvot ja päivämäärä 22.11.2019.

Lukko pelaa kyseisenä marraskuisena perjantaina jääkiekkoliigassa kotiottelun Oulun Kärppiä vastaan. Nyt seura vahvistaa, että tuo ottelu on Vehasen juhlaottelu. 

- Vehanen on pelannut pitkään Lukossa ja sen päälle vielä kansainvälinen ura sekä maajoukkuedustukset. Siinä ne kolme isoa kriteeriä, jotka kaikki täyttyvät, toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo Lukon tiedotteessa.

Maalivahtina upean jääkiekkouran tehnyt Vehanen edusti kotimaassa pelatessaan vain kasvattajaseuraansa Lukkoa. Rajalan mukaan päätöksenteossa kriteerinä ei ollut vain Lukon edustaminen, vaan kokonaisuus. 

Ulkomailla Vehanen pelasi Venäjän, Saksan, Ruotsin, Norjan ja Italian pääsarjoissa. Itä-Euroopan kiekkoliigan KHL:n mestaruuden hän voitti Ak Bars Kazanin kanssa 2010. Finaaleissa hän torjui myös Lev Prahan paidassa KHL:ssä ja Eisbären Berlinin paidassa Saksassa.

Maajoukkueessa Vehanen oli voittamassa MM-kultaa 2011 ja MM-pronssia 2008. Vehanen, 41, lopetti uransa kevääseen 2018.

- Vehanen on legenda Raumalla, Rajala tiivisti. 

Äijänsuon katosta löytyvät entuudestaan Teppo Rastion (4), Jouni Peltosen (4), Matti Keinosen (7), Jorma Vehmasen (8), Jari Torkin (13), Matti Forssin (26) ja Erik Hämäläisen (77) pelipaidat.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut