Lukko voitti haastekisan ja lapset saavat kymmeniä kiloja leluja

Porin Ässien ja Rauman Lukon pelaajille elokuussa heitetty, urheilukulttuuria ja hyväntekeväisyyttä yhdistävä haaste on päättynyt.

Lukon voiton sinetöi aiemminkin taidekuvissa esiintynyt puolustaja Harri Tikkanen. Lelujen ja pelien maahantuojat ja valmistajat lahjoittivat hankkeeseen noin 50 kiloa tuotteitaan.
 


Haasteen takaa löytyvä valokuvaaja Ossi Halme myöntää, että osanotto jäi surkeaksi. Ässistä ei edes vastattu neljän kuukauden aikana.
– Urheilijoiden passiivisuus oli suuri pettymys. Kun tieto haastekisasta levisi, useampi urheilujoukkue tarjoutui osallistumaan siihen, jos kiekkojoukkueista ei siihen ole.


Tikkasta Halme kuitenkin tahtoo kiittää.
– Harrilla on Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen hyvä käsitys siitä, mitä suomalainen urheilukulttuuri tarvitsee ollakseen kansainvälistä tasoa. Hän ymmärtää ammattilaisurheilun olevan muutakin kuin suoritukseen harjoittelua ja valmistautumista sekä itse suoritus.


Lelupotti lahjoitetaan Satakunnan keskussairaalan lastenosastojen ja -poliklinikan käyttöön. Luovutus tapahtuu tänään lastenpoliklinikalla kello 15, minkä jälkeen Tikkanen vierailee osastolla.

Lue lisää haasteesta tiistain Länsi-Suomesta.