Lukon liigaringin pelaajalla koronatartunta

Raumalla tuli torstaina tietoon kolme koronatartuntaa, joista ainakin kahteen liittyy joukkoaltistumisia. Tartuntojen välillä ei ole löydetty yhteyttä toisiinsa, eivätkä niiden lähteet ole tiedossa.

Tartunnan saaneet ovat nuoria aikuisia ja heidän oireensa ovat alkaneet 17.–18.5., kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

– Mestaruusjuhlinnalla vaikuttaa olevan osuutta ainakin osassa tartunnoista, Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Yksi tartunnoista on todettu Rauman Lukon liigaringissä olevalla pelaajalla, ja altistuneita on alustavan tiedon mukaan noin 80.

Yhteen tartuntaan liittyy 14 henkilön altistuminen Hyvinvoinnin Walimolla. Kaikkia Hyvinvoinnin Walimolla 18.5. kello 16.30–18.00 asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Yhteen tartuntaan liittyy mahdollisia altistumisia Kuntomax-kuntosalilla. Kaikkia Kuntomaxissa 16.5. kello 14.00–15.30 ja 17.5. kello 17.00–18.30 asioineita pyydetään niin ikään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Koska tartuntojen lähteet eivät ole tiedossa, kehotetaan kaikkia viime viikon juhliin osallistuneita tarkkailemaan omaa vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua, kaupungin terveyspalveluiden tiedotteessa todetaan.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille LS:n tiedot: Lukon mestaruusjuhlat poikineet koronatartuntoja – kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin tänään