Lukon Onni Korkalla on todettu koronavirustartunta – saattanut altistaa kannattajia kouluvierailuilla

Lukko tiedotti asiasta torstaina illalla. Korkka halusi itse kertoa sairastumisestaan.

| Päivitetty

Rauman Lukko tiedottaa, että liigajoukkueen rinkiin kauden aikana kuulunut Onni Korkka on sairastunut koronavirukseen. Korkka on tiedotteen mukaan toinen Lukon pelaaja, jolla on nyt todettu tartunta.

Korkka halusi itse kertoa tartunnastaan auttaakseen parhaansa mukaan tartuntojen ehkäisemistä ja niiden jäljitystä. Kaupunki on tehnyt Korkan tapauksessa tartunnanjäljityksen, mutta tartunnanlähdettä ei ole saatu selville.

– Sain tänään ikäviä uutisia: koronatesti oli positiivinen ja minulla on lieviä oireita. En tiedä, mistä tartunta on tullut. Haluan kertoa asiasta, sillä olen tietämättäni voinut altistaa kannattajia kouluvierailujen aikana 18.5. Eurajoella tai 19.5. Raumalla, Korkka sanoo Lukon tiedotteessa.

– Jos olit kanssani lähietäisyydellä esimerkiksi yhteiskuvissa, olet voinut altistua tartunnalle. Tartuntatautilääkärit ovat arvioineet tartuntariskin niin pieneksi, että yleisiä karanteeneja ei määrätä, mutta jos oireilet kahden seuraavan viikon aikana, toivon, että hakeudut välittömästi koronavirustestiin. Näin saadaan tartuntaketju katkaistua mahdollisimman hyvin.

Rauman kaupunki: altistumisen mahdollisuus pieni

Rauman kaupunki tiedotti myöhemmin torstai-iltana, että Lukon mestaruusjuhlintaan liittyneillä koulukäynneillä mukana olleella pelaajalla on todettu koronavirustartunta.

Kaupungin tiedotteen mukaan pelaaja on käynyt tiistaina 18.5. Eurajoella keskustan ja Huhdan alakouluissa sekä yhteiskoulussa ja lukiossa. Keskiviikkona 19.5. hän on käynyt Raumalla Kaaron koulussa.

Tartuntatautiviranomaiset ovat saaneet selvitykset kouluvierailuista ja todenneet, että varotoimia on noudatettu ja vierailuilla korona-altistumisen riski on ollut pieni, mutta mahdollinen muun muassa fanikuvausten yhteydessä. Karanteenikriteerit eivät tilanteissa täyttyneet.

Kouluvierailuihin osallistuneiden tulee tarkkailla kuntoaan ja hakeutua koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua. Mikäli joku ollut lähietäisyydellä ilman maskia ja on huolissaan tartunnan mahdollisuudesta, hänen on mahdollista hakeutua testiin myös oireettomana. Tällöin testissä kannattaa käydä 4.–5. päivänä altistustilanteen jälkeen eli ensi sunnuntaina tai maanantaina.

Tartuntatautiviranomaiset ja Rauman kaupunki kiittävät Lukkoa ja sairastunutta hyvästä yhteistyöstä tartuntojen torjunnassa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut