Lumen-valotaidetapahtumasta anastettiin kaksi valonheitintä kirkon pihasta: "Arvostaisin kovasti, jos saisin nämä takaisin"

Tavarat lähtivät varkaiden matkaan Pyhän Ristin kirkon pihasta. Kirkkoa valaisee tämän vuoden Lumen-valotaideviikolla Mollu Heinon teos Pikkutähti ja sen säteet. Kuva: Juha Sinisalo

Lumen-valotaidetapahtuman tekninen tuottaja Mikko Kiviharju kertoi sunnuntaina julkisessa Facebook-päivityksessään, että valotapahtumasta on anastettu kaksi valonheitintä sekä jatkojohtokeloja.

– Joku pitkäkyntinen on napannut tuollaiset mukaan Pyhän Ristin kirkon pihasta, Kiviharju kirjoittaa.

Maanantaina iltapäivällä Kiviharju lisäsi Facebook-päivitykseensä, että poliisi on löytänyt toisen valonheittimistä. Se löytyi varastetusta autosta, joka on Kiviharjun mukaan metallinhohtoinen ruskea Opel Corsa. Toinen valonheitin on edelleen kadoksissa.

Roben valmistamat CitySource96-malliset valot ovat Kiviharjun mukaan jykevää ja raskasta tekoa. Ne vietiin joko perjantaina tai lauantaina.

Lumen-valotaidetapahtuman teknisestä toteutuksesta vastaava Mikko Kiviharju kaipailee valonheittimiä takaisin. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Muokattu juttua kello 21.10: Lisätty Kiviharjun kertomat tiedot yhdestä löytyneestä valonheittimestä.