Lumetuksessa päästiin alkuun

Lumitykit pauhasivat Lähdepellon urheilukeskuksessa lauantai-illasta maanantai-iltapäivään.

Vapaaehtoiset tykkivahdit huolehtivat lumitykityksen sujuvuudesta maanantaina Lähdepellolla.

Raumalla Lähdepellon urheilukeskuksessa olevat lumitykit on saatu käyttöön ensi kertaa tänä talvena. Lumitykit suolsivat lunta lauantai-illasta maanantai-iltapäivään. Maanantaina tykit sammutettiin, koska pakkanen alkoi lauhtua lähelle nollaa.

Parin vuorokauden tykityksellä saatiin jo jonkinlaiset lumikeot aikaan. Tykitysjaksolla oli suurimman osan ajasta pakkasta neljästä viiteen astetta, ja maanantaiaamuna ajoittain kahdeksankin astetta.

Lähdepellolla muun muassa latukonetta ajava kaupungin työntekijä Mika Jussila toteaa, että ladun tekemistä varten lunta tarvitaan enemmän kuin nyt on saatu.

– Vielä on vähän auki, milloin aletaan levittää. Jos lumi riittää stadionaluetta varten, voisi sitä levittää siihen. Latua varten tarvitaan vielä reilusti lisää, Jussila kertoo.

Mika Jussilan mukaan optimaalinen lämpötila tykitykselle olisi noin kymmenen pakkasastetta. Lähipäiville Raumalle on luvattu hieman lauhempaa, mutta lumisateitakin saattaa olla luvassa.

– Lumisade olisi hyvä juttu. Luonnonlunta ei välttämättä paljonkaan tarvitse, että saisi edes luisteluhiihtobaanan tehtyä. Sekin auttaa, että ihmiset ovat kävelleet pururadoilla. Niiden pohjat ovat tamppautuneet koviksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut