Luomuviljely on tilan isännälle elämäntapa – koronapandemia on lisännyt kuluttajien kiinnostusta luomuruokaa kohtaan

Samu Seikkula toimii sekä ammattikoulun autopuolen opettajana, että Aron luomutilan isäntänä. Koulun syysloman aikana on tavoitteena saada peltojen maanmuokkaus tehtyä ja nostettua rikkakasvien juuret pakkasen kitkettäväksi. Kuva: Juha Sinisalo

Kun ensi viikolla koulujen syyslomat koittavat, autoalan opettaja Samu Seikkula vaihtaa palkkatöistä täysipäiväisen maanviljelijän rooliin. "Kun tekee pitkää päivää niin tämän syksyn maanmuokkaustyöt olisi tavoitteena saada viikossa valmiiksi", hän laskeskelee.

Lisää aiheesta

Luomutuotteiden myynti kasvoi edelleen, nyt lähes kymmenellä prosentilla – "Kysyntää lihalle olisi"

Vain tilaajille Luomumaidon käyttö tuplaantui kouluissa ja päiväkodeissa – Raumalla luomun tarjoilu on pohdinnassa, kun hankintasopimuskausi on katkolla