Luostarinkylän eritasoliittymän rakentaminen muuttaa liikennejärjestelyitä

Rakennustöiden pitäisi olla valmiina vuoden 2016 lokakuussa. Kuva: Juha Sinisalo​
Rakennustöiden pitäisi olla valmiina vuoden 2016 lokakuussa. Kuva: Juha Sinisalo​

Liikennevirasto ja Rauman kaupunki rakennuttavat yhdessä Luostarinkylän eritasoliittymän. Rakennustyöt alkavat kesäkuun alussa, ja niiden on määrä olla valmiina lokakuussa 2016. Liikennevirasto ja Destia Oy allekirjoittivat viime viikolla sopimuksen Luostarinkylän rakennusurakasta. Sopimuksen arvo on 9,3 miljoonaa euroa.

– Hankkeelle on myönnetty myös työ- ja elinkeinoministeriön äkillisen rakennemuutoksen tukea telakkatoimintojen alasajon johdosta. Urakan tavoitteena on kehittää aluetta elinkeinoelämän tarpeisiin, projektipäällikkö Kari Partiainen Liikennevirastosta kertoo.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kasitien ylittävän sillan länsipuolen rampit ja uusi tieyhteys pohjoiskehältä Tiilivuorentielle. Liikenne kulkee pohjoiskehän päässä työnaikaisen liikenneympyrän kautta torstaista 4. kesäkuuta lähtien. Järjestely turvaa työmaaliikennettä ja parantaa työnaikaista liikenneturvallisuutta sekä sujuvoittaa valtatien liikennettä.  Äyhöntie suljetaan torstaina läpikulkuliikenteeltä uuden rakennettavan tieyhteyden ja työmaaliikenteen vuoksi. Työmaan toisella laidalla, koillisväylällä, aloitetaan myös rakennustyöt. Ne eivät aiheuta merkittävää haittaa liikenteelle.

Lisää aiheesta

Puut kaatuvat Luostarinkylän liittymätyömaan tieltä