Luotaamaton alue siirtyy kesän edetessä myös Rauman saaristoon

Jon MacLeod: Commitment To a Place 2021.

Seitsemättä kertaa Rauman saaristossa ja rannoilla järjestettävä, omaehtoinen kulttuuritapahtuma Luotaamaton alue käynnistettiin tänä kesänä mantereella, Katariina Westerlingin puistossa, jonne ripustetut suuret kankaat ovatkin jo tallentuneet turistien ja raumalaisten kameroihin. 

– On ollut myös  ilo seurata, miten tila on otettu haltuun aamujoogassa tai kepparikisoissa, taiteilija Maija Esko kertoo. 

Nyt kesän edetessä Luotaamaton alue siirtyy Rauman saaristoonkin, jossa teokset ovat esillä 22. syyskuuta asti.  

Aikaisempien vuosien avoimen taiteilijahaun sijaan tämän vuoden taiteilijat on kutsuttu mukaan maailman meriltä teemalla "sitoutuminen paikkaan".

Näyttelyssä Ulko-Hebridien, Havaijin ja Uuden-Kaledonian maisemat asettuvat osaksi raumalaisten ja kaupungissa vierailevien omia maisemia.

Läpikuultavalle kankaalle tulostetut kuvat ja ripustuspaikka synnyttävät kiinnostavia päällekkäisiä tiloja. Taiteilijoiden tekstit kuvan yhteydessä avaavat muun muassa maailman ekologista tilaa, kameran linssin tallentamaa näkymätöntä maailmaa ja paikkaan liittyvän suullisen muistin merkitystä.

Kutsutut taiteilijat ovat: Bruna Stude Hawaiji, Jon MacLeod Ulko-Hebridit ja Salomé-Charlotte Camors Uusi-Kaledonia.

Taiteilijat vierailevat näyttelyssä etäyhteydellä. Kesän aikana järjestettäviin taiteilijatapaamisiin on mahdollista osallistua teosten äärellä tai kotoa zoomin välityksellä.

Tapaamisista tiedotetaan tapahtuman sivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Luotaamattoman alueen kesää 2021 ovat tukeneet Suomen kulttuurirahaston Satakunnan rahasto ja Rauman kaupunki.