Luukkosen talousarvioesitys: säästöjä vajaat 5 miljoonaa euroa – "Kaupungin korjausvelka on vaatinut ja tulee vaatimaan tulevaisuusinvestointeja"

Talouden tehostaminen jatkuu muun muassa Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelmaa toteuttamalla.

| Päivitetty

Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen on julkaissut talousarvioesityksensä vuodelle 2021. Esitys perustuu nykyisiin tulovero- ja kiinteistöveroprosentteihin.

Ehdotuksessa talousarvio on 4,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Seuraavalle kolmelle vuodelle suunniteltujen investointien nettokokonaismäärä on 175,8 miljoonaa euroa, ja niiden rahoittaminen merkitsee noin 157 miljoonan euron velanottoa.

Mikäli investoinnit toteutuvat suunnitellusti lainakannan muutos on ensi vuonna noin 38,1 miljoonaa euroa.

─ Rauman kaupungin korjausvelka on vaatinut ja tulee vaatimaan tulevaisuusinvestointeja asukkaiden hyvinvointiin ja luomaan lisää kilpailukykyä sekä elinvoimaa Raumalle. Rauma haluaa olla houkutteleva kaupunki sekä asukkaille, yrityksille että matkailijoille, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Talouden tehostamisessa jatketaan Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelman toteuttamista. Vuodelle 2021 suunniteltujen toimenpiteiden mukaisesti syntyy 4,9 miljoonan euron edestä säästöjä.

– Tämän hetken talousarvion perusteella teemme alijäämäistä tulosta jo vuonna 2022. Alijäämäisyyteen pystymme vaikuttamaan jatkamalla suunnitelmallisesti sovittujen toimenpiteiden toteuttamista tänä ja ensi vuonna, talousjohtaja Fredrik Lindström toteaa.

Länsi-Suomen toimitus on parhaillaan seuraamassa talousarvioesityksen julkistamista kaupungintalolla, ja aiheesta on luvassa laajempi juttu myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut