Luupissa ihminen ja luonto – Taideraumassa avautuva valokuvanäyttely People and Nature tutkii luonnon ja ihmiskunnan suhdetta

Ursula Bué on arkkitehti, mutta valokuvaajana hän viehättyy luonnon muodoista.

| Päivitetty

Saksalaisen arkkitehti, valokuvaaja Ursula Buén valokuvia on esillä Taideraumassa yhdessä valokuvaaja Ran Fuchsin kanssa.

Kauppakadulla sijaitsevassa Taideraumassa avautuu lauantaina kahden kansainvälisen valokuvaajan näyttely. Australialaisen Ran Fuchsin luontokuvia oli jo aiemmin maaliskuussa esillä ikkunanäyttelyssä Vanhassa Raumassa, mutta nyt hän saa seurakseen saksalaisen arkkitehdin ja valokuvaajan Ursula Buén.

Esillä on kokoelma kuvia, joissa näkyy sekä luontoa että ihmisiä.

Oleellista näyttelyn valokuville Ran Fuchsin mukaan on ihmisen ja villieläinten kuvaaminen samanlaisella taiteellisella tyylillä.

– Näyttely hyödyntää valokuvausta ja sekamediaa tutkiakseen luonnon ja ihmiskunnan välistä suhdetta ja korostaen niiden erottamattomuutta.

Teema näkyy Fuchsin mukaan näyttelyn valokuvissa hienovaraisesti. Katsoja voi todistaa sekä ihmisten että eläinten osallistuvan samankaltaiseen toimintaan, kuten urheiluun, suutelemiseen ja leikkimiseen.

Katse lähelle

Ursula Bué kuvailee itseään intohimoiseksi muotokuvaajaksi. Muissa kuvissaan hän kertoo mieluummin katsovansa luontoa kuin ihmisten luomia muotoja ja sanoo viehättyvänsä niittyjen rikkaruohojen hienovaraisesta kauneudesta paljon enemmän kuin viljellyistä kukkamerestä.

– Luontokuvani ovat pyrkimystä liudentaa rajaa valokuvan ja maalauksen sekä todellisen ja kuvitteellisen välillä. Toivon myös kuvillani voivani välittää katsojalle sen saman tunnelman, jonka itse koin kuvaushetkellä.

Vapaa-aikanaan Bué viihtyy luonnon rauhassa.

– Kamerani auttaa minua näkemään asioita, joista en aiemmin ollut tietoinen, kuten väreistä, yksityiskohdista, muodoista ja tunnelmista.

Raumars-taiteilijaresidenssissä työskentelevät Fuchs ja Bué ovat Raumalla maaliskuun loppuun saakka.

Lake Constance.

People & Nature avautuu Taideraumassa (Kauppakatu 20) tänään lauantaina 25.3. kello 15. Taiteilijat ovat paikalla. Galleriaan on vapaa pääsy. Näyttely on esillä 16.4. asti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut