Luvian autopalosta kiinni otetut ovat tunnustaneet muitakin vahingontekoja

Luvialla Verkkorannan venesatamassa viime lauantain vastaisena yönä sytytetyistä autopaloista kiinni otettuja neljää porilaisnuorta epäillään lisäksi useista muista samana yönä ja aiemmin tapahtuneista vahingonteoista.

Autopalojen lisäksi vuosina 1994 ja 1995 syntyneet nuorukaiset ovat kuulusteluissa tunnustaneet rikkoneensa autopalojen tapahtumayönä lasit lähes kymmenestä autosta ja kolmesta pysäkkikatoksesta. Teot ovat tapahtuneet Porin Pormestarinluodon ja Toejoen alueella.

Nuorukaiset ovat kuulusteluissaan kertoneet lisäksi useista muista loppukevään ja alkukesän aikana tapahtuneista vahingonteoista, joita he ovat nelistään ja joissakin tapauksissa pienemmällä joukolla tehneet.

Esitutkinnassa selvinneitä tekoja on ainakin useaan autoon kohdistunut renkaiden puhkominen sekä auton ja mopon polttaminen, jotka ovat tapahtuneet Itä-Porin alueella. Lisäksi nyt selvitettyihin tapauksiin kuuluu Isonmäen jäähallin roskalaatikon polttaminen.

Esitutkinta on vielä kesken ja mahdollisesti tapauksia selviää vielä lisää.

Nuorukaisten osallisuudesta Käppärän hautausmaan tulipaloihin ei kuitenkaan ole tutkinnassa saatu viitteitä. Nuorukaiset olivat esitutkinnan aikana pidätettyinä.