Luvian Laitakarin suunnitelmat valmistuneet – massiiviselle rakentamiselle suitset

Niemenkärkeen voi nousta suuren hotellikompleksin sijasta useita pieniä matkailurakennuksia.

| Päivitetty

Luvian Laitakarin venesataman ja sen ympäristön uudet suunnitelmat ovat valmistuneet Eurajoella. Kunnanhallitus hyväksyi Laitakaria koskevat rantaosayleiskaavan sekä ranta-asemakaavan muutokset ja esittää molempia eteenpäin kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Vierasvenesatamastaan ja kaljaasi Ihanasta tunnetun Laitakarin alue osoitetaan pääasiassa matkailu- ja virkistyskäyttöön. Tavoitteena on kehittää alueesta vähintään maakuntatason matkailu- ja virkistyskohde.

Paljon voi rakentaa

Laitakarin niemenkärkeen on varattuna alue uusille matkailurakennuksille. Yhteensä kärkeen on mahdollista sijoittaa 10 000 kerrosneliömetrin verran uutta rakentamista.

Kaavaselostuksen yhteydessä mainitaan mahdollisina muun muassa Selkämeren kansallispuiston opastuskeskus, pienemmät palvelurakennukset sekä majoituskäyttö.

Suuren sijasta pientä

Rakentaminen tulee koostumaan useammasta pienemmästä hankkeesta yhden suuren sijasta. Syynä ovat kaavamääräykset.

Ne estävät esimerkiksi yhden suuren ja yhtenäisen hotellikompleksin rakentamisen, sillä yksittäisen rakennusmassan koko saa olla enintään 1 500 kerrosneliömetriä.

Matkailutoimintojen korttelialueen omistaa Laitakarin yhteisalue, joten sen edustajisto myös päättää alueen vuokraamisesta matkailutoiminnoille.

Lisää venepaikkoja

Kaavamuutoksessa on huomioitu myös mahdollisuus laajentaa venesatama-alueita ponttonilaitureiden avulla, samoin kevyen liikenteen väylän aluetarpeet. Luodonkylästä Laitakarin kärkeen ulottuvan väylän suunnittelu on käynnissä.

Virkistysalueiksi on osoitettu nykyisinkin jo käytössä oleva kunnan yleinen uimaranta sekä uutena Leppäkarin saari.

Hyvin pitkän tähtäimen suunnitelmana on rakentaa Leppäkariin kulkuyhteys mantereelta. Tämä edellyttää laivaväylän siirtämistä Leppäkarin eteläpuolelle.

Juttua päivitetty 16.4. kello 13.25 korjattu kuunari Ihana kaljaasi Ihanaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut