Lystinpittoo lapsiperheille Rauman kesässä

Rauman kaupungin matkailutoimessa aloitettiin tulevan kesän suunnittelu ja ideointi jo hyvissä ajoin lokakuussa.

Ensi viikolla Helsingin matkamessuilla Rauman kaupungin esittelypisteellä kävijöille tehdään tutuksi ensi kesän teema, joka raumangiälellä kuuluu lystinpittoo vähäl rahal.

– Tarkoituksenamme on asemoitua matkailukartalle vahvasti etenkin lapsiperheitä kiinnostavana kohteena, Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo.

Mukana teeman mukaisessa kesässä on reilut kymmenen yritystä ja toimijaa, muun muassa museoita, majoittajia, ruokapaikkoja ja kaupungin Kipparin puisto Kanalinrannassa.

– Yrityksethän nämä varsinaiset tapahtumat tekevät, meidän tehtäväksemme matkailutoimessa jää niiden yhteen koordinoiminen ja markkinointi Tällainen ei vaadi kauheasti investointeja, sillä päätehtävä on koota toimijoita yhteen helposti löydettäväksi kokonaisuudeksi, Villanen sanoo.

Teemoitetun kesän tiimoilta lapsiperheiden on kesällä mahdollista noutaa palvelupiste Pyyrmannista maksuton lystinpittoo-passi, johon palveluntarjoajien ja yritysten tuottamat palvelut on kootusti kirjattu.

– Passin kartta ja tapahtumatietoineen on mukavan retro vaihtoehto tällaiseen aikaan, kun melkein kaikilla on jo älypuhelimet, Villanen kuvailee.

Lue lisää perjantain Länsi-Suomesta.